Teknoloji

HP hastanelerde kullanıma odaklı yeni bilgisayarlarını tanıttı

hp eliteone 800
HP EliteOne 800

HP, özellikle hastanelerde ve muayenehanelerde kullanıma uygun, yoğun temizlik malzemelerine karşı dayanıklı dizüstü bilgisayarların, monitörlerin ve hepsi-bir-arada monitör bilgisayarların duyurusunu gerçekleştirdi.

Üç adet yeni ürün bulunuyor. Bunlar HP EliteOne 800 Healthcare Edition All-in-One masaüstü bilgisayar, 27 inç HP Healthcare Edition Clinical Review Display monitör ve EliteBook 840 Healthcare Edition dizüstü bilgisayar olarak sıralanıyor.

Dizüstü bilgisayar, temizleme işlemi sırasında klavye ve dokunmatik ekranı devre dışı bırakıyor. Böylelikle kazara komut veya veri girişleri engellenmiş oluyor. Üç ürün de, mikrop öldürücü temizlik bezleriyle yapılacak temizliğin oluşturabileceği çürümelere karşı dayanıklılık gösterecek şekilde tasarlandı. Böylelikle ürünler, tıbbi bakım ilintili enfeksiyonların yayılmasına araç vazifesi görmeyeceklerdir.

 

HP, hastane çalışanlarına yardım etmeyi amaçlayan diğer birtakım özellikleri de barındırıyor. Dizüstü bilgisayarın izleme dörtgeni tıbbi eldivenleri giyen kişilerin yapacağı dokunmaları da algılayabiliyor. Dizüstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar ve monitörde yer alan RFID okuyucuları sayesinde çalışanlar iş yeri kartlarını izleme dörtgenine dokundurarak kullanıcı girişi gerçekleştirebiliyor. Dizüstü bilgisayarın parmak izi okuyucusu da bulunuyor.

HP, tıbbi bakım kayıtlarının çalınması riskine karşı da bazı güvenlik önlemleri alıyor. HP EliteBook’un fiziksel olarak izole edilmiş güvenlik denetçisi bulunuyor. Bu da korsanların erişimini daha zor hâle getirecektir. Ayrıca gizlilik ekranı sayesinde kenardan bakanlar ekranda neler olduğunu göremeyecekler.

hp elitebook 840 g5
HP EliteBook 840 G5

EliteBook’un mayıs ayında piyasaya çıkması planlanıyor. Monitör ve masaüstü bilgisayar da haziran ayında yurt dışında piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER