Teknoloji

HP Falcon piyasaya HP Elite x3 adıyla giriş yapabilir

hp falcon

HP bir süredir mobil arenada kendisini göstermiyordu. Ancak durum 2016’da biraz değişebilir. Şu sıralar HP markalı gizemli bir Windows 10 tabletin, “Falcon” kod adlı ürünün varlığından söz ediliyor. Meşhur sızıntı kaynaklarından Evan Blass bu ürünle ilgili önemli bir ipucunu paylaştı.

HP “Falcon” olarak anılan bu tablet, @evleaks’in iddiasına göre piyasaya HP Elite x3 adıyla çıkacak. Görünen o ki, bu cihaz yukarıda fotoğrafını gördüğümüz, 2012 yılında çıkan 2’si 1 arada ürün HP Elite x2 tabletin devamı niteliğini taşıyacak. Ancak bu sefer bir tablet-dizüstü bilgisayar hibridi yerine akıllı telefon görebiliriz. Yani Elite serisi içinde yepyeni bir ürün alternatifinin çıkışı gerçekleşiyor olabilir.

Bu beklenen cihazla ilgili bazı detaylara Aralık 20152te sızan GFXBench kayıtlarında rastlanmıştı. Bu kaynağa göre Qualcomm’un yeni Snapdragon 820 yongasetiyle çalışacak olan bu tablet 5.8 inç, 2560 x 1440 piksel ekrana sahip olarak listeleniyor. Bu da bir Windows mobil cihazı için gayet ilginç nitelikler olarak değerlendirilebilir.

Ne var ki, aynı benchmark testinde sadece 1 GB RAM’in bulunduğu belirtiliyor. Bunun yüksek profilli bir cihaz için düşük kaçacak miktarda bir hafızaya denk geldiğini söylememiz gerekiyor. 64 GB dahili hafıza da diğer özellikler arasında. Bu arada cihazın arkasında 20 megapiksel, önünde de 12 megapiksel kameranın bulunduğu belirtiliyor.

İsim değişikliği dışında Evan Blass bu cihazın oldukça şık göründüğünü, sadece hoparlör ızgarasının garip bir görünümde sahip olduğunu söylüyor. Her ne olursa olsun, HP Elite x3’ün gayet şık ve üst sınıf akıllı telefona yakışır bir gövdede geleceği anlaşılıyor.

 

 

Bu arada bir başka kaynak da HP Elite x3’ün MWC 2016’da resmiyet kazanabileceğini işaret ediyor. Eğer böyle olursa, Windows ekosistemi yeni bir amiral gemisi akıllı telefon daha kazanmış olacaktır. Gelişmeleri Barselona’dan aktaracağız. Eğer bu yeni Windows 10 Mobile telefonu da tanıtılırsa, ön incelemesini ve ilk izlenimlerimizi de Teknoblog’da bulacaksınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER