Teknoloji

HP Envy Note 8 ilginç bir Windows 10 tableti olacak

hp-envy-note-8-230915

HP’nin çok yakında yeni bir tableti çıkıyor. Bu tablet Windows 10 ile çalışacak ve kapasitif ekran kalemiyle kullanılacak, ancak bir Microsoft Surface klonu olmayacak. Envy 8 Note 2-in-1 adını taşıyacak tablet 8 inç’lik ekran boyutuyla hızlı not tutmak isteyenler için ideal bir tablet olacak gibi görünüyor. Folio tarzı kapağı da bu amaca hizmet ettiğini gösteriyor. Bununla birlikte klavye ve ekran kalemiyle birlikte sunulacak olması tüketicilerin hoşuna gidecektir. Ayrıca HP’nin yeni Windows 10 tabletinin LTE desteği de bulunacak.

HP Envy 8 Note Windows tabletle ilgili detaylara çeşitli yerlerde rastlanıyordu. En son ve en büyük sızıntı ise HP İsviçre’nin web sitesinde göründü. Her ne kadar HP bu sayfayı yayından çekse de, Google bu sayfayı önbelleğe almasını bildi ve bu sayede detaylar için yeni bir kanıt çıkmış oldu.

Siteye göre, 8 inç tabletin ekran çözünürlüğü bilinmiyor. Windows tablet Intel’in orta segment mobil cihazlar için tasarladığı bileşenlerden biri olan Atom x5-Z8300 işlemciyle çalışacak. 64 GB dahili hafıza, 5 megapiksel arka kamera ve LTE bağlantı desteği için microSIM kart yuvası diğer özellikler arasında bulunacak.

Web sitesinde Envy Note 8’in kapasitif kalem ve tam donanımlı klavye ile geleceği de belirtiliyor. Klavyenin boyutları tabletin kendi boyutundan daha büyük olacak gibi görünüyor. Sayfaya göre tabletle birlikte sunulan klavyeli kapağın içinde tablet için tasarlanmış özel bir bölüm var ve Envy Note 8 buraya yerleştiriliyor.

Aslında Microsoft bu tasarımı geçtiğimiz haziran ayında Computex sırasında düzenlediği ve gelecek Windows 10 cihazlarını sergilediği etkinlikte göstermişti. Aşağıdaki videonun 7:45 anında HP Envy Note 8 olduğu düşünülen tablet görülebilir.

HP’nin yeni Windows 10 tabletini ne zaman çıkaracağı bilinmiyor, ancak web sitesine göre bu tablet yurt dışında 720 dolara karşılık gelen bir fiyattan satışa sunulacak.

 

İLGİLİ HABERLER