Teknoloji

HP EliteBook Folio 1020 tasarımıyla MacBook Air’i hatırlatıyor

hp-elitebook-folio-1020-special-1

HP, Apple MacBook Air’e kıyasla daha hafif ve daha ince bir tasarıma sahip olan yeni dizüstü bilgisayarı EliteBook Folio 1020’yi görücüye çıkardı. Her ne kadar HP makinenin ince kasasıyla övünse de, şirketin yeni dizüstü bilgisayarıyla doğrudan Apple’ın karşısına dikildiğini söylemek pek mümkün değil. Windows 8 işletim sistemli cihazı tasarlarken ofis çalışanlarını baz alarak olan HP, EliteBook Folio 1020’ye patentli bir kurumsal giriş ve güvenlik için bir parmak izi tarayıcısı yerleştirmiş. Şirket tarafından yapılan açıklamada dizüstü bilgisayarın askeri seviyede yapılan düşme ve çarpma testlerinden de başarıyla geçtiğinin altı çizildi.

HP EliteBook Folio 1020 diğer yönleriyle olağan beklenti sınırlarının içinde kalıyor. 8 GB RAM’e sahip olan cihaz için 128 ve 256 GB arasında değişen SSD seçenekleri bulunuyor ve kullanıcılara 9 saatlik bir pil ömrü vadediliyor. Intel Core M işlemci barındırmasıysa dizüstü bilgisayarda bir fan bulunmadığı anlamına geliyor.

hp-elitebook-folio-1020-standard

HP EliteBook Folio 1020’nin iki farklı modelle geldiğini ve bu modellerden sadece bir tanesinin MacBook Air’den hafif olduğunu belirtmekte fayda var. MacBook Air’e kıyasla biraz daha ağır olan Folio 1020 Standard Edition’da 1080p çözünürlüğünde 12.5 inç’lik bir ekran bulunuyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu ekranı dokunmatik bir ekrana yükseltebiliyor. Sadece 1.02 kilogram ağırlığında olan Folio 1020 Special Edition ise karbon fiber ve magnezyum-lityum alaşımından yapılmış bir kasaya sahip. Bu modelde 12.5 inç Quad HD ekran bulunuyor, ancak dokunmatik bir ekrana yükseltme yapılamıyor. HP EliteBook Folio 1020 Standard Edition önümüzdeki şubatta, Special Edition ise nisanda satışa sunulacak. HP’den fiyat konusunda bir açıklama gelmese de, her iki Folio 1020 modelinin de MacBook Air’den daha yüksek bir satış fiyatına sahip olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER