Manşetler

HP Elite X3 Ön İnceleme

hp-elite-x3-on-inceleme-2hp-elite-x3-on-inceleme-3 hp-elite-x3-on-inceleme-15Windows 10 Mobile işletim sistemi birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor, ancak üreticiler mobil cihaz planlarında bu işletim sistemine pek yer vermeye yanaşmıyor gibi görünüyor. Şimdiye kadar sadece birkaç Microsoft cihazı ve Acer ile çeşitli küçük çaptaki pazarlarda faaliyet gösteren üreticilerin yeni nesil Windows telefonlarını gördük. HP Elite X3 ile Windows 10 Mobile arenası biraz daha şenlenecek gibi görünüyor.

Ne var ki, HP Elite X3 temel olarak bireysel tüketicileri hedefleyen bir akıllı telefon değil. O daha çok kurumsal pazara hitap edecek, çalışanları radarına alan bir akıllı telefon. İnce ve şık bir tasarımı olan bu cihaz bir o kadar da sağlam görünüyor ve hatta sağlamlığı IP67 sertifikasıyla koruma altına alınıyor. Telefonun 8 megapiksel ön kamerasında iris tarama sistemi de bulunuyor, böylelikle kullanıcı girişleri için şifre veya parolaya ihtiyaç kalmıyor. Bu arada arkada da parmak izi okuyucusunun bulunacağı belirtilmişti, ancak HP standında sergilenen ürünler henüz final versiyon olmadığı için bu özellik görünmüyor.

HP Elite X3’te 5.96 inç ekran var, ancak bunu 6 inç olarak da kabul etmek mümkün. Bu ekran 2560 x 1440 piksel çözünürlük desteği sunuyor. Standın parlak ışığı altında ekrandakilerin rahatlıkla seçilebildiğini söyleyebiliriz. Bu hâliyle bile HP Elite X3 çalışanlara işlerini rahatlıkla yapmalarını sağlayacak alanı sunuyor. Bununla birlikte Continuum adı verilen Windows 10 Mobile özelliğinden de tam anlamıyla yararlanıyor ve çalışanlara telefonlarını harici ekranlara bağlama, bununla birlikte klavye ve fareyi de eksik etmeyerek PC’dekine benzer bir deneyim yaşama fırsatı veriyor. HP’nin sunmuş olduğu Elite X3 yerleştirme istasyonunun arkasına baktığınızda port bakımından bir hayli zengin olduğunu gördük. Ethernet, USB, USB-C, HDMI gibi geniş yelpazede bir port desteği mevcut.

Telefonun içindekiler de gücünü yansıtıyor. Snapdragon 820 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza kulağa epey hoş geliyor. Bu arada microSD kart yuvası sayesinde depolama kapasitesi daha da artırılabiliyor. HP Elite X3’ü bir süre kurcaladıktan sonra biraz fazla ısındığını hissettik, ancak incelediğimiz ürünün henüz final aşamasında olmadığını söylemekte fayda var.

Çalışanlar dizüstü bilgisayarlarını yerleştirme istasyonuna takıp iş yerlerinde normal bir PC’ymiş gibi kullanmaya alışkındır. Şimdi HP Elite X3 bunun aynısını bir akıllı telefonla yapmayı deneyecek. Ne kadar başarılı olduğunu zamanla göreceğiz. HP Elite X3’ün eylül ayında Türkiye’ye de gelmesinin planlandığını belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER