Teknoloji

HP Elite Dragonfly G2 iki dikkat çekici yenilik sunuyor

hp elite dragonfly g2

Kurumsal odaklı bir cihaz olan HP Elite Dragonfly, gösterdiği performansla kullanıcılarını ve inceleyenleri etkilemeyi başarmıştı. Dizüstü bilgisayarın takipçisi de CES 2020’de gözler önüne çıktı. HP Elite Dragonfly G2 adını taşıyan yeni versiyon daha gelişmiş yongalar ve daha fazla depolama alanının yanı sıra dikkat çekici iki özellikle geliyor. Bu özellikler 5G modem ve bir dizüstü bilgisayarda ilk defa sunulan Tile takip cihazı entegrasyonu.

Elite Dragonfly G2, dışarıdan bakıldığında selefinden farksız görünüyor. Orijinal model çok iyi göründüğü için burada değişiklik yapmama tercihinin yerinde olduğu söylenebilir. Daha çok içe dönük değişiklikler yapan HP, kullanıcıların karşısına Intel’in onuncu nesil Core işlemcilerini çıkarıyor.

Altı çekirdekli işlemci de sunulan seçenekler arasında bulunuyor. Daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlar ise 1 veya 2 TB seçeneklerinden birini tercih edebiliyor.

HP Elite Dragonfly G2HP’nin sunduğu diğer iki konfigürasyon seçeneği ise daha ilgi çekici. Bunlardan ilki Qualcomm’un X55 LTE + 5G modemi. Bu modem sayesinde Elite Dragonfly G2, 5G bağlantı desteğine kavuşuyor. Operatör desteği ve fiyatlandırma konusunda henüz HP’den bilgi verilmiş değil. Ancak 5G bağlantı desteğine sahip bir dizüstü bilgisayarın merak uyandırdığı söylenebilir.

HP Elite Dragonfly G2 ne zaman çıkacak?

Diğer büyük ekleme ise opsiyonel olarak sunulan Tile takip cihazı. Tile’ın takip aksesuarları uzun süredir dizüstü bilgisayarların konumunu tespit için de kullanılıyor. Ancak bunun için takip aksesuarını dizüstü bilgisayarın kapağına sabitlemek gerekiyor. Dragonfly G2’de ise bu aksesuar, kullanıcılar istediği takdirde doğrudan bilgisayarın içine yerleştirilebilecek.

Elite Dragonfly G2 için henüz bir fiyat bilgisi ve çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak dizüstü bilgisayarın, tıpkı selefi gibi, kurumsal odaklı bir cihaz olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER