Teknoloji

HP Chromebook x2 ile iPad Pro’nun karşısına çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp chromebook x2Chrome OS işletim sistemli ilk tablet olan Acer Chromebook Tab 10, iki hafta önce tanıtılmıştı. Acer’ın ardından HP de Chrome OS işletim sistemli ilk tabletini tanıttı. HP Chromebook X2, Acer Chromebook Tab 10’a kıyasla üst segmentte konumlanan bir cihaz olmasıyla dikkat çekiyor.

Chromeboox x2, tasarımı itibarıyla kendisine rakip olarak en büyük ekrana sahip iPad Pro’yu seçmiş gibi görünüyor. 12.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip tablet ile birlikte klavye işlevi de gören bir kapak sunuluyor. Cihazın ekranı, kalemle yapılan dokunuşları da destekliyor. Chromebook x2’nin 599 dolarlık baz modeli kutusundan klavyeli kapak ve özel kalem ile birlikte çıkıyor.

Baz modelde Intel’in bir önceki nesil Kaby Lake mimarili Core m3 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, 5 megapiksel ön kamera, 13 megapiksel arka kamera, iki adet USB-C girişi, bir microSD kart girişi, ve bir kulaklık jakı eşlik ediyor. 2400 x 1600 piksel ekran çözünürlüğüne sahip tablet, tam şarjın ardından 10,5 saatlik bir kullanım süresi vadediyor.

HP’den yapılan açıklamada, klavyenin tableti sıkı tutacak biçimde tasarlandığı ve böylelikle kullanıcıların klavye tablete bağlıyken bir dizüstü bilgisayar kullanıyormuş gibi hissedebileceklerini belirtti.

HP Chromebook x2 yurt dışında haziran ayında satışa sunulacak. Bu tarihten önce Chrome OS işletim sistemli tabletlerin arasına yeni seçeneklerin eklenmesi fazlasıyla muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER