Teknoloji

HP Chromebook 13 üst sınıf Chrome OS deneyimi isteyenlere

hp chromebook 13

hp chromebook 13Google’ın dizüstü bilgisayarlara cevabı olan, Chrome internet tarayıcısı etrafında kurgulanmış bir işletim sistemi olan ChromeOS ile çalışan Chromebook’lara bir katkı da HP’den geliyor. Şirketin ilk üst sınıf Chromebook bilgisayarı Chromebook 13 adını taşıyor.

Sadece bir internet tarayıcısı ile çalışan üst sınıf dizüstü bilgisayara neden ihtiyaç duyulabileceği gerçekten mantıklı bir soru. Ancak HP Chromebook 13’te kullanıcıları kendisine çekecek birtakım unsurlar bulunuyor.

Tamamen metalden yapılmış bir gövde tercih eden HP, Apple’ın MacBook serisine benzer bir şeyler ortaya çıkarmak istemiş gibi görünüyor. 13 inç, 3200 x 1800 çözünürlüklü ekran barındıran bu Chromebook’a USB Type-C konnektörü üzerinden klavye, fare veya monitör eklemek mümkün olacak.

Intel’in altıncı nesil Core M CPU’su ile çalışan Chromebook 13’ü 16 GB RAM’e kadar konfigüre etmek mümkün oluyor. Chromebook’un en iyi yanlarından bir tanesi tüm gün boyunca, bir kez daha şarj etmeye ihtiyaç duymadan kullanabilmek ve bu durum HP Chromebook 13 için de doğru görünüyor. Bu bilgisayar tek bir şarjla 11.5 saate kadar çalışma imkanı sunuyor.

Chromebook 13 için listelenen özellikler arasında “HP Print for Chrome” adını taşıyan, Chrome OS cihazlarından HP ağına veya yerel yazıcılara hızlı ve kolay şekilde yazdırma fırsatı veren yerel yazdırma hizmeti uygulaması da bulunuyor. Bu maddeyle HP Chromebook 13’ün bulut üzerinden yazdırma desteği sunduğuna vurgu yapılıyor olmalı.

HP Chromebook 13’ün bu ay bitmeden, 499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Bu fiyat 1.5 GHz 4405Y CPU, 4 GB RAM ve 1080p ekran konfigürasyonu için verilen fiyatı işaret ediyor. Daha fazla özellik isteyenler için fiyat yukarı çıkıyor, eğer yazının başındaki özellikler seçilirse yurt dışı fiyatı 1029 dolara kadar çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER