Teknoloji

HP aşırı ısınma problemi yaşayan dizüstü bilgisayar bataryalarını geri çağırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

hp asiri isinmaHP aşırı ısınma riski nedeniyle bazı dizüstü bilgisayar bataryaları için bir geri çağırma kampanyası başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bazı Compaq Presario, Compaq, HP ProBook, HP ENVY ve HP Pavilion dizüstü bilgisayarların bataryalarında söz konusu probleme rastlanabildiğini belirtti.

Bataryalar çıkarılabildiği ve ayrı biçimde satılabildiği için HP, bahsi geçen dizüstü bilgisayar modelleri için komple bir değişim kampanyası uygulanmayacak. Şirket, eski bataryasını getirenlere yedek batarya verecek.

HP’den yapılan açıklamada, müşterilerin aşırı ısınmadan doğabilecek yanma ve yangın riskleri konsunda uyarıldığı belirtildi. Şirket böylelikle müşterilerinin güvenliği için proaktif bir tutum takınmış oluyor. Durumun çok hassas olduğuna dikkat çeken HP, hazırladığı özel bir siteyle müşterilerinin bataryalarının kampanya kapsamında olup olmadığını kontrol etmesini mümkün hâle getiriyor.

HP aşırı ısınma sorunundan etkilenenlere kullanım önerileri de sunuyor

Kullanıcılar ürünlerini seçtikten sonra dizüstü bilgisayarlarının seri numaralarını ve batarya barkod numaralarını girerek gerekli kontrolü yapabiliyor. Şirket, kullanıcılarına gerektiği takdirde dizüstü bilgisayarlarını pillerini çıkararak kullanmalarını da tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER