Teknoloji

HP akıllı saat için Michael Bastian ve Gilt ile birlikte çalışıyor

hp-gilt-akilli-saat-010814-1

Moda tasarımcısı Michael Bastian HP ve Gilt ile işbirliği kapsamında bir akıllı saatin hazırlığını yapıyor. Sonbaharda piyasaya sürülecek akıllı saat için Gilt, “Hewlett-Packard tarafından hayata geçirilen Michael Bastian akıllı saati” nitelendirmesini yapıyor. Yuvarlak bir yüze ve yeteri kadar agresif sportif tasarıma sahip olan bu saat biraz da Moto 360 akıllı saate benziyor.

44 mm. çapa sahip yüzüyle Motorola’nınkine göre geleneksel saatlere daha yakın duran bu akıllı saat kahverengi deri, siyah lastik ve yeşil naylon gibi farklı kayış seçenekleriyle sunulacak. Saat e-posta, yazılı mesaj, spor karşılaşmalarından sonuçlar gibi içeriklerin bildirimlerini gösterecek. Ayrıca müzik kontrolleri ve hava tahminlerini de sunacak.

Basit fonksiyonları göz önünde bulundurulduğunda Gilt’in bu saati yüksek teknolojili moda aksesuarı olarak konumlandırmaktan öte bir şey yapmayacağı anlaşılıyor. Saat hem Android hem de iOS platformlarını destekleyecek ve bir uygulama yardımıyla kontrol edilecek. Saatin çapraz platform desteği, HP’nin Google’ın Android Wear platformu yerine kendi yazılımını tercih edeceğini gösteriyor. Şirket bu noktada Pebble ile, kontrolü kendi uygulaması üzerinden yürüten şirketle aynı yolu izleyecek.

hp-gilt-akilli-saat-010814-2

Fashionista’ya göre, HP Gilt’in kapısını bir moda tasarımcısıyla çalışarak akıllı saat geliştirme fikriyle çaldı. Bunun sonrasında Gilt de Bastian’ın adını ortaya attı. HP içerideki teknolojiyi geliştirirken Bastian da endüstriyel tasarım üzerinde çalıştı.Henüz adı bile belli olmayan bu akıllı telefonun fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor, ancak Gilt’in hazırladığı bir tanıtım sayfası üzerinden kayıt bırakılabiliyor ve böylelikle saatle ilgili gelişmeler takip edilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER