Teknoloji

Honor’dan AirPods’a çok benzeyen kablosuz kulaklıklar

honor flypods

Honor, FlyPods ve FlyPods adını taşıyan bir çift yeni kablosuz kulaklığı Honor Magic 2 ile birlikte tanıttı. Bunlar şarj kasasına kadar Apple’ın AirPod’larının fazlasıyla benziyor.

Honor’ın ana şirketi Huawei de, Huawei FreeBuds adı verilen bir çift AirPods benzeri kulaklık çıkarmıştı. Bunun takipçisi olacak yeni cihazın Mate 20 ile birlikte çıkması bekleniyordu. Ne var ki, planların değiştiği anlaşılıyor. Gizmochina‘nın belirttiğine göre, FreeBuds Pro 2, Honor tarafından FlyPods Pro adıyla sunuluyor.

FlyPods Bluetooth 5.0 üzerinden bağlanıyor ve IP54 suya dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle onları takıp dışarıda antrenman yapmak güvenli oluyor. Kulaklıklarla gelen çağrıları cevaplamak, çalan medyayı kontrol etmek, Honor’un YoYo adlı sesli asistanını etkinleştirmek mümkün oluyor.

FlyPods’un sahip olduğu 420 mAh kapasiteli pil tek bir şarjla üç saate kadar çalışma imkanı sağlıyor. Şarj kasasıyla birlikte bu süre 20 saate kadar çıkıyor. USB-C üzerinden ya da kablosuz şarj matı aracılığıyla şarj edilebiliyor.

honor flypods

FlyPods Pro ise Honor’un belirttiğine göre “BoneID” adı verilen bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji ses tanıma ve “kemik sesi deseni” tanıma gibi iki yöntemi kullanarak biyometrik kimlik doğrulama yapıyor ve telefonunuzu sesle açıyor. Ayrıca WeChat ve AliPay gibi sistemlerde ödeme yapmaya da yarayacak.

FlyPods Çin’de, Vmall üzerinden 799 yuan (641 TL) fiyat etiketiyle, beyaz ve teal renklerle ön siparişe sunuldu. FlyPods Pro ise 999 yuan (801 TL) fiyatıyla, beyaz ve kırmızı renklerle satılacak. Her iki versiyon da 6 Kasım’da yurt dışında piyasada olacak.

İLGİLİ HABERLER