Teknoloji

Honor X40 sızıntısı önemli detayları gözler önüne seriyor

honor x40

Honor X40 serisinin üyeleri 15 Eylül’de gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği için geri sayım devam ederken, Honor telefonlarla ilgili bazı ipuçları vermeye başlamıştı. Standart X40’ta kavisli ve ön kameranın yerleştirildiği yuvarlak delikli bir ekranın bulunacağı görülmüştü.

Çin kaynaklı yeni bir sızıntı ise telefon hakkında daha fazla detayı gözler önüne seriyor. Akıllı telefonda ekranın büyüklüğünün 6.67 inç, yenileme hızının 120 Hz ve çözünürlüğünün de 2400 x 1080 piksel olacağı görülüyor. 10-bit renk desteği de ekranın özellikleri arasında sayılıyor.

Kamera tarafında ise kullanıcıları 8 megapiksel ön kamera bekliyor. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kamerayı 2 megapiksel çözünürlüklü sensör tamamlıyor.

Telefonun kalbinde geçtiğimiz aralık ayında tanıtılan X30’da olduğu gibi Qualcomm Snapdragon 695 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. İşlemciyi değiştirmemek tuhaf bir tercih olarak değerlendirilebilir. Özellikle Snapdragon 695’in güçlü olmaması bu tercihi daha tuhaf hâle getiriyor.

Sızıntıya göre, Honor X40 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5100 mAh kapasiteli pilden alacak. Bu pilin kapasitesi X30’unkine kıyasla 300 mAh daha fazla. 40W şarj desteği de pilin özellikleri arasında sayılıyor. Telefonun kutusundan Android 12 ve Magic UI 6.1 yüklü olarak çıkacağı ve tartıda 172 gram çektiği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER