Teknoloji

Honor yeni akıllı saatleri Watch GS Pro ve Watch ES’i tanıttı

honor watch gs pro

Honor, IFA 2020 kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Watch GS Pro ve Watch ES adını taşıyan yeni akıllı saatlerini tanıttı. GS Pro, Honor’un macera tutkunları için hazırladığı ilk dayanıklı saati olurken; ES bilekteki kişisel spor hocası olarak konumlandırılıyor.

Watch GS Pro, 1.39 inç büyüklüğünde yuvarlak bir AMOLED ekrana sahip. Bu ekran 454 x 454 piksel çözünürlük sunuyor. Paslanmaz çelik çerçeve ve polikarbon kasayı silikon kayış tamamlıyor. Watch GS Pro sıcağa, darbelere ve suya karşı 14 MIL-STD-810G askeri dayanıklılık sertifikasına sahip.

Honor yeni saatinde sunduğu kötü hava uyarısı, dalga durumu, kayak ve snowboard takibi, telefondan bağımsız navigasyon gibi özelliklerle yürüyüş, kayak ve yüzme meraklılarına ulaşmayı hedefliyor.

Saat toplamda 100’den fazla egzersiz modunu destekliyor. Bunlar arasında kalp atış hızının aktif olarak takip edildiği yüzme de yer alıyor. Kandaki oksijen seviyesini ölçebilen Watch GS Pro, uyku takibi için de kullanılabiliyor.

Akıllı saatin kalbinde daha önce Huawei Watch GT 2 ve FreeBuds 3 gibi ürünlerde de kullanılan Kirin A1 işlemci bulunuyor. Honor, saatin pilinin düşük güç modu aktifken 25 gün boyunca şarja ihtiyaç duymayacağını belirtirken, GPS’in de aktif olduğu yoğun bir kullanım senaryosunda 48 saatlik bir pil ömründen bahsediliyor. Telefonla eşleştirme işlemi Bluetooth 5.1 üzerinden yapılıyor.

Honor Watch ES ise daha fitness odaklı, geleneksel bir akıllı saat niteliğinde. Akıllı saatte 1.64 inç büyüklüğünde kare bir AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 456 x 280 piksel çözünürlüğe sahip. Daima açık kalabilen bu ekran özel arayüzlerle kişiselleştirilebiliyor.

Egzersizleri animasyonlar eşliğinde ekranında adım adım gösterebilen Honor Watch ES’te 12 adet animasyonlu egzersiz ön yüklü biçimde sunuluyor. Toplamda 95 egzersiz modunun bulunduğu saat, kalp atış hızını ve kandaki oksijen seviyesini ölçebiliyor. Stres ve uyku takibi de saatin özellikleri arasında bulunuyor.

İkili yonga mimarisi sayesinde Honor Watch ES, 10 günlük bir pil ömrü sunuyor. Hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakika içinde akıllı saatin pilini yüzde 70 oranında doldurmak mümkün oluyor.

Honor Watch GS Pro ve Watch ES için ne kadar ödemek gerekecek?

Honor Watch GS Pro ve Watch ES, Avrupa’da 7 Eylül itibarıyla ön siparişe çıkacak. Mavi, siyah ve beyaz olmak üzere üç renk seçeneği bulunan saat için 250 avro ödemek gerekecek. İlk gün sipariş verenler, 50 avroluk indirimden yararlanabilecek.

Honor Watch ES ise siyah, beyaz ve pembe olmak üzere üç renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Saat Avrupa’da 100 avro karşılığında satılacak. İlk gün sipariş verenlere 20 avroluk bir indirim sunulacak veya Honor’un Sport Bluetooth kulaklığı hediye edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER