Teknoloji

Honor View 20 Avrupa’da piyasaya çıkıyor

honor view 20

Honor View 20, Avrupa’da bugün itibarıyla raflardaki yerini alıyor. Dünyanın delikli ekrana sahip ilk cihazlarından biri olan View 20’nin 128 GB depolama alanına sahip versiyonu, avronun geçerli olduğu ülkelerde 569 avro karşılığında satılacak. İngiltere’deki kullanıcıların ise 499 pound ödemesi gerekecek. Honor’un ana vatanı Çin’de daha önce satışa sunulan telefonun diğer bölgelerdeki çıkış takvimi ise henüz netleşmiş değil.

Delikli ekrana sahip akıllı telefonların sayısının önümüzdeki dönemde artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ekrandaki deliğin çentiğin yerini alabilecek en etkili çözümlerden biri olabileceğine inanılıyor. View 20’de 6.4 inç büyüklüğünde bir LCD ekran bulunuyor. Söz konusu ekran, 2310 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Ön kamera, ekranın üst köşesinde bulunan bir deliğin içinde yer alıyor. Genel görüntüleme alanı ve Android bildirim çubuğu arasına yerleştirilen kameranın genel deneyim üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığı belirtiliyor.

Honor View 20’nin kalbinde 7 nm. mimarisiyle üretilen Kirin 980 yonga seti bulunuyor. Telefonun RAM seçenekleri 8 GB’ye kadar uzanıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. Telefona ihtiyacı olan enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pili veriyor. Akıllı telefonun 128 GB depolama alanına sahip versiyonu için safir mavisi ve gece yarısı siyahı adını taşıyan iki farklı renk seçeneği sunuluyor. 649 avro karşılığında satılacak olan 256 GB versiyon içinse Moschino ile birlikte hazırlanan fantom mavisi ve kırmızı renk seçenekleri mevcut.

Her iki Honor View 20 versiyonu da bugün itibarıyla Avrupa’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun piyasaya çıktığı ülkeler arasında Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İspanya ve Rusya da bulunuyor. Telefonun Türkiye’deki çıkış tarihi de şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER