Teknoloji

Honor V30 ve Honor V30 Pro modelleriyle ilgili en taze dedikodular

honor v30

Honor bu ay içinde ilk 5G uyumlu telefon modelini çıkarmaya hazırlanıyor. Honor V30 serisi altında sunulacak olan bu akıllı telefon ve serinin diğer üyeleriyle ilgili bazı bilgiler var. Şirketin tıpkı Huawei Mate 30 serisi gibi iki farklı çeşitte ürün çıkarması bekleniyor.

Çinli sosyal ağ Weibo’da paylaşılan bilgilere göre, Honor V30 serisi içinde normal ve “Pro” versiyon bulunacak. Normal Honor V30 modelinde tek bir ön kameranın yerleştirildiği ekran deliği bulunacak. Honor V30 Pro modeli ise, ön yüzünde iki kameranın yer aldığı delikli bir ekran tasarımını barındıracak.

V30 Pro modelinde yer alacak ikili kamera yerleşimi sayesinde selfie fotoğraflar için alan derinliği verimli bir şekilde yakalancak. Yakın zamandaki bir Honor V30 sızıntısı da bunu doğrulamıştı.

Honor V30 ve V30 Pro farklı ekran teknolojilerine sahip olacak

Honor V30 versiyonu LCD ekran ile gelecek. V30 Pro ise OLED ekran barındıracak. Her iki telefonun ekranında da optik parmak izi sensörü kullanılacak.

V30 Pro modeli 4200 mAh kapasiteli pille gelecek ve 40W şarj desteğine sahip olacak. 15W kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj da bu telefonun diğer özellikleri arasında yer alacak. Pro versiyonunun arka kamerasının ise dikkate değer yeteneklere sahip olması bekleniyor.

honor v30

Huawei’nin de doğruladığı üzere, bu telefon serisi de Kirin 990 5G ile çalışacak. Huawei’nin bu seri için hem 4G hem de 5G versiyonlarını çıkarması bekleniyor.

Honor V30 serisinin Çin fiyatının 3000 yuan (yaklaşık 2400 TL) seviyesinden başlaması bekleniyor. Tahmin edileceği üzere, bu telefonlarda da muhtemelen Google uygulamaları ve servisleri bulunmayacaktır. Bunlardan arındırılmış Magic UI 3.0 kullanıcı arayüzünü görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER