Teknoloji

Honor Snapdragon 888 işlemcili telefonunu temmuzda çıkaracak

honor snapdragon 888

Honor’un Huawei’den ayrılarak tamamen bağımsız bir markaya dönüşme süreci artık tamamlanmış durumda. Bu da şirket hakkında konuşurken siyasi dengeler yerine gerçek ürünlerden konuşmayı mümkün kılıyor. Çin’den gelen haberlere göre, Honor Snapdragon 888 işlemcili yeni amiral gemisi telefonu için hazırlıklarını sürdürüyor. Magic serisinin parçası olacak telefonun çıkışı için temmuz ayı işaret ediliyor.

Honor V40 serisini ocak ayında tanıtmıştı. Telefon, Honor henüz Huawei’nin kontrolündeyken geliştirildiği için MediaTek Dimensity 1000+ işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu işlemci hızlı olsa da, Snapdragon 888’in ulaştığı seviyeye çıkamadığı belirtilmişti.

Sektörel kaynaklara göre, Honor’un yeni amiral gemisinin daha erken çıkamamasının iki sebebi var. Bunlardan ilkinin telefonun mimarisi ve Qualcomm platformunun entegrasyonuyla ilgili şirket içi görüşmelerin devam etmesi olduğu söyleniyor. İkinci ve daha ciddi görünen neden ise Snapdragon 888 arzında yaşanan sıkıntı oluyor. Piyasada tüm üreticilerin talebine yetecek kadar Snapdragon 888 olmayacağı belirtiliyor.

Honor da Snapdragon 888 tedariğinde yaşanan sıkıntıdan geç sipariş vermesi nedeniyle ciddi biçimde etkilenmiş gibi görünüyor. Bu nedenle şirketin tedarik sıkıntılarının azalacağı yılın ikinci yarısını beklemeyi tercih ettiği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER