Teknoloji

Honor’dan görme engelli kişilere hitap eden mobil uygulama – Video

honor pocketvision

Honor bu yılın IFA fuarında Honor 20 Pro için yeni bir renk seçeneğinin duyurusunu gerçekleştirdi. Ayrıca Honor Band 5 için daha geniş bir piyasaya çıkış takvimi açıkladı. Öte yandan görme engelli ya da görme yeteneği azalmış kişilerin yazıları okumasına yardımcı olacak yeni bir akıllı uygulama tanıttı.

PocketVision adını taşıyan uygulama Honor 20 serisi akıllı telefonlardaki yüksek çözünürlüklü kamera ve Honor’un yapay zekâ teknolojisiyle destekleniyor. Uygulama görme yeteneği olmayan kişilere dokümanları, menüleri ve diğer her şeyi okumakta yardımcı olacak. Metinden-Konuşmaya Modu, Yakınlaştırma Modu ve Negatif Görsel Modu olarak Türkçeleştirebileceğimiz üç farklı mod bulunuyor.

PocketVision nasıl çalışıyor?

İlk modun ne işe yaradığı adından belli oluyor. Telefonu bir metne tutuyorsunuz ve telefon da onu sesli olarak okuyor. İngilizce, Portekizce, İspanyolca, İtalyanca ve Almanca ile çalışıyor. HiAI platformunu ve Optik Karakter Tanıma (OCR) yöntemini kullanarak resimleri metne çeviriyor.

Yakınlaştırma Modu ise Honor 20 ailesindeki üyelerde bulunan 48 megapiksel kamerayı ve 8 megapiksel telefoto kamerayı kullanıyor ve ses tuşlarını kullanarak metne yakınlaştırma yapmayı sağlıyor. Son olarak, Negatif Görüntü Modu da geniş yelpazede renk filtrelerini kullanarak metnin kontrastını iyileştiriyor ve görünürlüğünü artırıyor.

PocketVision, Huawei’nin AppGallery uygulama mağazasında dağıtıma sunuldu. Tüm Honor telefonlarına yüklenebiliyor. Ancak en iyi performansı Honor 20 telefonlarında gösterecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER