Teknoloji

Honor Play 5 Youth tanıtıldı: Dimensity 900, 120 Hz ekran

honor play 5 youth
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Honor Play 5 5G geçtiğimiz mayıs ayında tanıtılmıştı. Çinli üretici bu seriye yeni bir cihaz daha ekledi. Bu yeni cihaz Honor Play 5 Youth ismiyle kullanıcıların karşısına çıktı.

Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Dimensity 900 işlemcisi bulunuyor. Android 11 işletim sistemini ise Magic UI 4.2 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. 8 GB RAM kapasitesi sanal RAM özelliği sayesinde 2 GB daha artırılabiliyor. Dahili depolama alanı içinse 128 ve 256 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor.

Honor Play 5 Youth’ta 6.67 inç Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz ekran mevcut. DCI-P3 renk gamının tamamını kapsayan bu ekranın üzerindeki kapsül şeklindeki delik 16 megapiksel ön kameraya da ev sahipliği yapıyor. Bu tasarıma rağmen önde sadece tek bir kameranın bulunduğunu ve bu kameraya flaşın eşlik etmediğini belirtmek gerekiyor.

Akıllı telefonun arkasında ise kare şeklinde bir kamera adası kullanıcıları karşılıyor. Burada dört yuvarlak bulunsa da bunların sadece ikisi kamera. 64 megapiksel ana kamerayı 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlıyor. Üçüncü delikte LED flaş bulunuyor. Dördüncü delik ise sadece simetri için yerleştirilmiş.

GPU Turbo X özelliğine sahip telefonda parmak izi tarayıcısı kenardaki güç butonuna entegre edilmiş. 5G desteği bulunan telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı da mevcut. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4300 mAh pil veriyor. USB-C girişi üzerinden doldurulan bu pil, 66W şarj desteğine sahip. Sadece 15 dakikalık bir şarj, telefonun pilini yüzde 50 oranında dolduruyor.

honor play 5 youthHonor Play 5 Youth için siyah ve mavi olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Telefon Çin’de 1799 yuandan (2663 TL) başlayan fiyatlarla ön satışa çıktı. Cihaz, 1 Kasım itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER