Manşetler

Honor Magic Vs tanıtıldı: Yenilenen menteşe mekanizması, daha hafif kasa

honor magic vs honor magic v2

Honor Magic Vs adını taşıyan yeni katlanabilir telefonunu bir süredir devam eden paylaşımların ve sızıntıların ardından sonunda resmen gözler önüne çıkardı. Selefine kıyasla daha ince ve hafif bir telefon olan Magic Vs, yeni menteşe mekanizması sayesinde hem hafifliyor hem de arada bir boşluk kalmadan katlanabiliyor.

Magic Vs Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyle geliyor. Bu işlemci artık Qualcomm’un en yenisi olmasa da hâlâ oldukça güçlü bir seçenek. Snapdragon 8 Plus Gen 1’e 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB. Baz versiyonda 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı mevcut.

Honor yeni katlanabilir telefonuyla birlikte Magic Pen adını taşıyan kalemini de duyurdu. Magic Pen, Magic Vs’e Bluetooth aracılığıyla bağlanıyor.

7.9 inç büyüklüğündeki katlanabilir OLED ekranın çözünürlüğü 2272 x 1984 piksel. Yenileme hızı 90 Hz, maksimum parlaklık seviyesi ise 800 nit. Bu ekran kağıt üzerinde Magic V’nin katlanabilir ekranıyla aynı görünüyor.

6.45 inç büyüklüğündeki dış ekranda da OLED panel tercih edilmiş. Bu panelde çözünürlük 2560 x 1080 piksele iniyor. Ancak yenileme hızı 120 Hz seviyesine çıkıyor, aynı zamanda HDR10+ desteği sunuluyor. Her iki panelde de 10-bit desteğinin mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

honor magic vs

Honor Magic Vs’in katlanabilir ekranında bir kırışıklık olmayacağının altını çiziyor. Şirket bunun özenle yapılmış tek parçalı işleme teknolojisi sayesinde mümkün olduğunu belirtiyor. Yeni menteşede 92 yerine sadece 4 adet parçayla dayanıklılık sağlanıyor. Honor’un laboratuvarında yapılan testlere göre, bu menteşe 400 binden fazla kez katlanıp açılmaya dayanıklı. Şirket günde 100 katlama açmayla bile 10 yıldan uzun bir dayanıklılık vadediyor.

honor magic vs

Magic Vs 54 megapiksel ana kamerayla geliyor. 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 3x optik zum yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera ana kameraya eşlik ediyor. Kapak ekranında ise 16 megapiksel kamera mevcut. Katlanabilir ekrandaki kameranın özellikleri konusunda ise bilgi verilmedi.

Honor Magic Vs 5000 mAh pille geliyor

Honor Magic Vs ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 66W hızlı şarj desteğiyle bu pili boşken 46 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün. Telefon kutusundan MagicOS 7.0 ile çıksa da, işletim sistemi ilk etapta Android 12 olacak.

Honor Magic Vs Çin’de ön siparişe çıktı. Telefon 30 Kasım itibarıyla raflardaki yerini alacak. Başlangıç fiyatı 7499 yuan (19515 TL) olarak belirlenen Magic Vs, 2023’ün ilk çeyreğinde uluslararası pazara açılacak.

İLGİLİ HABERLER