Teknoloji

Honor 9X çeşitli farklarla uluslararası pazara çıkıyor

honor 9x

Geçtiğimiz temmuz ayına Çin için tanıtılan Honor 9X Pro modeli, uluslararası pazara Honor 9X adıyla geliyor. Bu yeni ürün, genel olarak ilk versiyona benzese de, birtakım farklılıklar da bulunuyor.

Küresel modelde Kirin 710F işlemci bulunuyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza taşıyan telefonun bazı ülke pazarlarında 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyonu da satılıyor. Her iki versiyonda da 512 GB’ye kadar kapasiteye sahip kartları destekleyen microSD kart yuvası bulunuyor.

Uluslararası pazara çıkacak Honor 9X modelinde 48 megapiksel, 1/2″ sensörlü, 0.8 mikron piksel boyutlu ve f/1.8 diyaframlı ana kamera bulunuyor. Bu kamera saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydı yapabiliyor. Yapay zekâ destekli sabitleme kullanıldığında ise çözünürlük en fazla 720p oluyor.

Arkadaki ikinci kamera ise ultra geniş açılı lense (120 derece) ve 8 megapiksel sensöre sahip. 9X ve 9X Pro’nun Çinli versiyonlarını ayıran da bu kamera oluyor. Üçüncü ve son kamera ise 2 megapiksel çözünürlüklü derinlik sensörü ve bokeh çekimler için kullanılıyor.

Honor, 6.59 inç IPS LCD ekranı kesintisiz hâle getirmek için, 16 megapiksel selfie kamerasını pop-up kamera mekanizmasına yerleştirmiş. Ekranın 1080p+ çözünürlüğü bulunurken ön yüzün yüzde 91’lik bölümünü kaplıyor. Çentiksiz tasarım sayesinde birkaç puanlık yüzde daha kazanmış oluyor.

Honor 9X adını hangi detayından alıyor?

Honor 9X adını, arkasındaki holografik X işaretinden alıyor. Işık, sofistike nanolitografi ile yaratılan eşkenar dörtgen prizmaları yansıttığında hareket ediyor. Bu ışık gösterisi halo gradyanın belli belirsiz renk değişiklikleriyle tamamlanıyor. Telefonun siyah ve mavi renk seçenekleri var. Arka yüzeyde parmak izi okuyucusu da dikkat çekiyor.

Honor, 3.5mm kulaklık jakını tuttuğundan da övgüyle bahsediyor. Böylelikle esnek bir dinleme deneyimi sunuyor. Böylelikle USB-C portunu şarj için kullanırken de kulaklıkla müzik dinleyebilirsiniz. 4000 mAh kapasiteli pil ise en fazla 10 vatta şarj ediliyor.

honor 9x

Honor 9X başlangıçta Android 9 Pie tabanlı EMUI 9.1 ile yüklü olarak gelecek. Bu telefonun eksiksiz Google Play Servisleri desteğiyle geldiğini belirtelim. Aynı zamanda GPU Turbo 3.0 olarak adlandırılan; PUBG, Vainglory, Arena of Valor, NBA 2K18 gibi oyunlarda daha akıcı ve pürüzsüz bir deneyim sunan teknoloji de mevcut.

Honor 9X’in Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz. Fiyat ve çıkış tarihiyle ilgili bilgiler henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER