Teknoloji

Honor 5G destekli ilk akıllı telefonunu 2019’da çıkaracak

huawei honor 5g

Honor 5G şebekesini destekleyen ilk akıllı telefonunu 2019’da çıkaracağını açıkladı. 5G trenine bineceğini şimdiden ilan eden üreticiler arasına katılan Honor ile birlikte trenin yolcu sayısının hatırı sayılır bir noktaya ulaştığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Pekin’de düzenlenen World INS Conference 2018 etkinliğinde konuşan Honor Başkanı George Zhao, şirketinin ilk 5G telefonunu önümüzdeki yıl çıkaracağını duyurdu. Zhao, çıkış konusunda daha somut bir zaman aralığı vermekten ise kaçındı. Honor’un başkanı, abonelerini 5G’ye yönlendirme konusunda en iyi çözümleri bulan mobil operatörlerin yeni dönemin kazananı olacağını belirtti.

2019’un 5G yılı olacağı şimdiden kesin görünüyor. Ancak bu yeni teknolojinin benimsenmesini hızlandıracak sayıda akıllı telefonun satışa sunulup sunulmayacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Operatörlerin müşterilerinin 5G telefonlara yaptıkları yatırımın karşılığını verebilecek ölçüde bir 5G kapsama alanı sunup sunamayacağı da merak edilenler arasında yer alıyor.

Honor 5G telefon pazarında aralarında çatı şirketi Huawei‘nin de bulunduğu büyük üreticilerle birlikte boy gösterecek. Huawei dışında Samsung ve Lenovo gibi şirketler de ilk 5G telefonlarını 2019’un ilk yarısında çıkarmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER