Teknoloji

Honor 50 Snapdragon 775G ile gelen ilk telefon olabilir

honor 50

Qualcomm kısa süre önce Snapdragon 780G mobil işlemcisini duyurmuştu. Ancak şirketin Snapdragon 700 serisiyle ilgili planları bununla sınırlı değil gibi görünüyor. Qualcomm’un Snapdragon 775G isimli yeni bir işlemci hazırladığı ve bu işlemcinin çıkışının Honor 50 ile yapılabileceği söyleniyor.

Honor 50’nin serisinin en uygun fiyatlı telefonu olması bekleniyor. Çinli üreticinin 50 Pro ve 50 Pro Plus isimli iki modeli daha kullanıcıların karşısına çıkarması öngörülüyor. Bu telefonlarda işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 888’in tercih edileceği belirtiliyor.

Honor 50’lerin çıkış tarihi şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak telefonların haziran ayında tanıtılması ve temmuz ayı itibarıyla da piyasaya çıkması bekleniyor. Bu tarih itibarıyla çip üretimindeki sıkıntıların da biraz olsun aşılması öngörülüyor.

Bir Amerikan şirketi olan Qualcomm ile çalışılması, Honor 50 serisinin Google Mobil Servisleri’yle gelmesi ihtimalini de br hayli kuvvetlendiriyor. Honor ve Huawei’nin yolları Honor’un Huawei’ye uygulanan yaptırımlardan daha fazla etkilenmemesi adına geçtiğimiz yılın sonlarında ayrılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER