Manşetler

Honor 20 Pro dört arka kamera ve Kirin 980 işlemciyle geliyor

honor 20 pro

Huawei‘nin başı şu sıralar Trump yönetiminin baskısı ve Google’ın Android lisansını iptal etmesiyle dertte olsa da, Çinli üretici bir yandan da faaliyetlerini normal seyrinde sürdürüyor. Huawei’nin alt markası Honor’un yeni akıllı telefonlarının lansmanı da bu normal seyir çerçevesinde gerçekleştirildi. Honor 20 Pro, şirketin en yeni amiral gemisi olarak Huawei P30 Pro‘ya benzer özellikleriyle dikkat çekiyor.

Honor 20 Pro’da 6.26 inç büyüklüğünde bir OLED ekran bulunuyor. 19.5:9 görüntü oranına sahip ekran, 2340 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Çentik barındırmayan bu ekranın sol üst köşesinde yuvarlak bir kamera kesiği bulunuyor. Pek çok üretici parmak izi tarayıcısını ekranın içine entegre etmeyi seçse de, Honor tercihini sensörü telefonun kenarındaki güç butonuna yerleştirmekten yana kullanmış. Şirketten verilen bilgiye göre, bu sensör telefonun ekran kilidini 0.3 saniye gibi kısa bir süre içinde açabiliyor.

Honor 20 Pro’nun güçlü yönü olarak ise kamera özellikleri öne çıkıyor. Akıllı telefonun arkasında tam dört kamera bulunuyor. Sony’nin IMX 586 sensörünün kullanıldığı f/1.4 diyafram genişlikli 48 megapiksel çözünürlüklü lens, telefonda ana kamera işlevini görüyor. Bu lense 16 megapiksel çözünürlüklü geniş açılı, 8 megapiksel çözünürlüklü telefoto ve 2 megapiksel çözünürlüklü “Makro” kamera eşlik ediyor. Özellikle 2 megapiksellik kameranın benzerlerine daha önce pek rastlanmadığını belirtmek gerekiyor. Kamera modülü ile 3x optik zum yapılabiliyor.

honor 20 proHonor, yeni amiral gemisinin arka kamera donanımına oldukça güveniyor. Akıllı telefonun DxOMark testinde fotoğraf çekimi konusunda 111 puan aldığına dikkat çeken şirket, telefonunun kamerasının iddiasını gözler önüne seriyor. Honor 20 Pro, 32 megapiksel çözünürlüklü bir ön kamera taşıyor.

Honor 20 Pro’nun kalbinde Huawei’nin Kirin 980 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Honor 20 Pro, ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4000 mAh kapasiteli pilden alıyor. Bu pil 22.5W hızlı şarj teknolojisini destekliyor.

Honor 20 Pro için “Hayalet Mavisi” ve “Hayalet Siyahı” olarak adlandırılan iki renk seçeneği sunuluyor. Hayalet Mavisi yeşil ve mavi arasında bir yerde dururken, Hayalet Siyahı’nın ise aslında mor olduğu söylenebilir. Akıllı telefonun üzerinde Moschino markası taşıyan özel bir versiyonu da bulunuyor.

Honor 20 Pro, Avrupa’da 599 avro karşılığında satılacak. Akıllı telefonun Türkiye satış fiyatı konusunda ise şu an için bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER