Teknoloji

HMD Nokia 8’den daha büyük ekranlı bir telefonun ipucunu veriyor

nokia 8
hmd nokia 8
Nokia 8

Nokia’nın uzun süredir beklenen amiral gemisi Android telefonu Nokia 8, bu hafta içinde resmen görücüye çıktı. Nokia markasını yeniden akıllı telefon pazarına döndüren HMD, burada duracak gibi görünmüyor. HMD Nokia 8’den daha büyük ekranlı bir akıllı telefonla bu dönüşü biraz daha görkemli hâle getirmeyi hedefliyor.

Fiyat etiketinde 599 avro yazacak olan Nokia 8’in Avrupa’da eylül ayının başında satışa sunulması bekleniyor. Telefonun diğer bölgelerdeki çıkış takvimi ise şu an için belirsizliğini koruyor. Nokia 8’in karşısında biraz daha iyi bileşenlere sahip OnePlus 5 gibi rakipler bulunsa da, Samsung Galaxy S8 ve Apple iPhone 7 gibi telefonlara kıyasla daha ucuz olması telefonun cazibesini artırıyor.

Rus internet sitesi 4pda.ru’ya konuşan HMD Küresel Pazarlama Müdürü Neil Broadley, şirketinin mevcut stratejisi hakkında bilgi verdi. Broadley, Apple ve Samsung’a rekabete girme gibi bir planlarının olmadığını belirtti. Broadley, şirketinin “müşteriler için en iyiye” odaklanacağını sözlerine ekledi.

HMD Nokia telefonlarıyla herkesin beklentilerini karşılamayı amaçlıyor

HMD yöneticisi Nokia 8’den daha büyük ekrana sahip bir akıllı telefona yönelik çalışmaların devam ettiğinin ipucunu da verdi. Söz konusu telefonla herkesin beklentisini karşılamayı hedefleyen şirketin bu cihazı 2017 bitmeden duyurup duyurmayacağı ise bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER