Teknoloji

HMD Global tüm Nokia telefonlarını Android P ile güncelleyecek

nokia 9

hmd globalHMD Global, Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi olarak Nokia markasına yaraşır bir performans sergilemeyi başarmış gibi görünüyor. Hemen hemen her fiyat aralığını kapsayan bir portföy oluşturmayı başaran şirket, satış sonrası destek konusunda da verdiği sözleri tutmasıyla dikkat çekiyor.

HMD bazı cihazlarını sadece Çin pazarına özel olarak çıkarsa da, bir süre sonra bu cihazların uluslararası versiyonlarını da çıkarıyor. Bu yaklaşımın kısa süre önce tanıtılan Nokia X6 için de sürdürülmesi bekleniyor.

HMD, yeni Nokia telefonlarını tanıttığı #ChargedUp etkinliğinde de satış sonrası destek konusunda önemli bir duyuru yaptı. Şirket hem yeni telefonlarının hem de daha önce piyasaya sürdüğü Nokia markalı tüm Android telefonların Android P güncellemesini alacağını açıkladı.

HMD Global, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü telefonları Android Oreo ile güncelleme sözünü tutmuştu. Dolayısıyla şirketin Android P için verdiği sözü de çok büyük ihtimalle yerine getirmesi bekleniyor. HMD, Android’in güvenlik yamalarını zamanında yayınlama konusunda da oldukça iyi bir performans sergiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER