Teknoloji

HMD Global 2018’de Nokia 4 ve 7 Plus modellerini de çıkarabilir

nokia 9

nokia 4 nokia 7Nokia 4 ve Nokia 7 Plus, HMD Global’in 2018’de çıkaracağı akıllı telefonlar listesinde yer alıyor. Söz konusu bilgiye dair ipucuna, varsayılan Nokia kamera uygulamasının APK dosyasında rastlandı. Ayrıca şirketin Nokia 1 adını taşıyan, ilk Android Oreo (Go Edition) telefonunu da çıkarması bekleniyor. Çıkan haberler HMD Global’in ilerleyen aylar içinde en az altı adet Nokia markalı akıllı telefon çıkaracağını öne sürüyordu.

GizmoChina sitesinde çıkan bir habere göre, Nokia 4 ve Nokia 7 Plus adlarına Nokia telefonlarında yüklü olarak gelen varsayılan kamera uygulamasının kodlarında rastlandı. Daha önce çıkacağı belirtilen Nokia 6 (2018), Nokia 8 (2018), Nokia 9 ve Nokia 1 da hesaba katıldığında, bu yıl içinde piyasaya çıkacak Nokia markalı akıllı telefon sayısı 6’ya çıkıyor.

Çıkan haberlerde Nokia 4 veya Nokia 7 Plus’ın teknik özellikleriyle ilgili herhangi bir detaya rastlanmıyor. Ancak Nokia 7 Plus’ın, geçen yıl Çin’de satışa sunulan Nokia 7’dekinden daha büyük bir ekrana ve gelişmiş işlemciye sahip olacağı düşünülüyor. Nokia 7’de 5.2 inç ekran, Snapdragon 630 işlemci, alüminyum çerçeveli cam tasarım gibi özellikler bulunuyordu.

Diğer yandan Nokia 4 ise tamamen yeni bir telefon olacak gibi görünüyor. Ayrıca HMD Global’in geçen ay sızan Nokia 1’i de çıkarması bekleniyor. Nokia 1 de HMD’nin ilk Android GO telefonu olacak. Bu telefonda HD çözünürlüklü IPS LCD ekran, 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza gibi özelliklerin bulunması bekleniyor.

Nokia 9’un çıkış tarihi 19 Ocak

Son olarak şirket gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonu Nokia 9’u da 19 Ocak’ta tanıtmayı planlıyor. Bir etkinlik düzenleyecek olan HDM, Nokia 6 (2018) ve Nokia 8 (2018) telefonlarını da bu etkinlikte tanıtmayı planlıyor. Nokia 9’un ince ekran çerçeveli 5.5 inç ekrana sahip olması, Snapdragon 835 işlemci ve Carl Zeiss optikli çift kamera kurulumunu da barındırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER