Teknoloji

Here Haritalar’ın adı Here WeGo olarak değişti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

here wegoNokia, sahibi olduğu Here haritalar servisini geçtiğimiz yılın ağustos ayında Alman otomobil üreticileri tarafından kurulan bir konsorsiyuma satmıştı. Satışın ardından geçen yaklaşık bir yıllık süre içinde servisin altyapısında iyileştirme çalışmaları yürütülmüş, bu süre içinde şirkete Amazon ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerinin de yatırımda bulunacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Yaklaşık bir yıldır devam eden yenileme çalışmalarının sonuçları da nihayet ortaya çıkıyor. Uygulamanın adı Here WeGo olarak değiştirilirken, arayüzde ve özelliklerde de köklü değişiklikler yapıldı. Örneğin, uygulama başlatıldığında kullanıcıların ekranın alt kısmında yer alan “Rota bul” notasına dokunmasına ihtiyaç duyulmuyor. Yeni tasarımda uygulama açıldığında “Nereye?” sorusu kullanıcıları karşılıyor. Bu soru cevaplandıktan sonra da kullanıcıların karşısına hedef noktalarına giden rotalar çıkarılıyor. Rotalarda farklı ulaşım seçenekleri de sunuluyor.

Here WeGo 1300’den fazla şehrin toplu taşıma bilgilerini barındırıyor

Uygulamada toplu taşıma bilgileri bulunan şehirlerin sayısı 1300’ün üstüne çıkmış durumda. Toplu taşımaya dair rota ve zaman bilgilerinin yanı sıra, bazı şehirlerde taksi ücreti hesaplama hizmeti de uygulama dahilinde kullanıcılara sunuluyor. Otomobil paylaşım servisi Car2Go ile yapılan anlaşma ise Here WeGo’da araç paylaşımının da toplu taşıma seçenekleri arasında yer almasını sağlıyor. Here WeGo’nun sahibi olan Alman otomobil üreticileri konsorsiyumuna aradıklarını getirip getiremeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak konsorsiyumun hedeflerinin yüksek olduğu yeni tasarım ve isim değişikliğiyle anlaşılıyor. Uygulama iOS ve Android kullanıcıları tarafından indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER