Eğlence

HBO Max Harry Potter dizisi için J.K. Rowling’den onay aldı

hbo max harry potter

HBO Max Harry Potter serisinden uyarlanan bir dizi yapma isteğini uzun süre önce ortaya koymuştu. Platform, bu isteğini gerçekleştirmesinin önündeki en büyük engeli aştı. Deadline’ın haberine göre, şirket Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling ile anlaşmaya vardı. Harry Potter serisinden uyarlanacak her projenin J.K. Rowling tarafından onaylanması gerekiyor.

Warner Bros.’un Rowling’i dizinin yapımcılarından biri olması için ikna etmeye çalıştığı belirtiliyor. Rowling ile ilgili süreçlerin tamamlanmasın ardından bir sonraki aşamada dizi için bir baş senaristin bulunması planlanıyor. Dizinin her bir sezonunda Harry Potter serisindeki bir kitaba odaklanılacağı söyleniyor. Harry Potter’ın ana serisinde yedi kitap bulunuyor. Bu kitapların her birinde Potter’ın büyücülük okulu Hogwarts’taki bir senesi anlatılıyor.

HBO Max ve o zamanki ana şirketi WarnerMedia, birkaç yıl önce Harry Potter TV dizisi için keşif çalışmalarına başladı. O sırada Warner Bros; Çocuklar, Genç Yetişkinler ve Klasikler başkanı Tom Asscheim’i tema parkları, turlar ve Harry Potter ve yan ürün Fantastik Canavarlar başlıklarını kapsayan 9,1 milyar dolarlık hasılat yapan tiyatro kütüphanesini içeren Büyücü Dünyası ve Potter serilerini yönetmesi için atadı. Bu görev kapsamında Ascheim, WarnerMedia’nın Rowling ve temsilcileriyle olan ilişkisinde kıdemli temsilcisi oldu ve HBO Max dizisi için keşif görüşmeleri başladı.

HBO Max Harry Potter serisine ilgisini hiçbir zaman kaybetmedi

Warner Bros. ve Discovery birleşmesinin bundan bir yıl önce tamamlanmasının ardından Ascheim’ın yönettiği birim kapanmış ve Ascheim da şirketten ayrılmıştı. Ancak bu durum, HBO Max ve WarnerBros. Discovery için Harry Potter serisinin kıymetini azaltmadı.

WarnerBros. Discovery CEO’su David Zaslav, Harry Potter serisinin şirketin önceliklerinden biri olduğunu çeşitli zamanlarda dile getirmişti. Zaslav, trans bireyler hakkındaki yorumları nedeniyle eleştirilen J.K. Rowling’e desteğini de çeşitli zamanlarda paylaşmıştı.

HBO Max Harry Potter film serisinin ilk filminin çıkışının 20. yılını kutlamak amacıyla hazırlanan özel yapımı ekranlara taşımıştı.

İLGİLİ HABERLER