Eğlence

BluTV HBO ve Discovery+ içeriklerini birlikte sunan ilk dijital platform olacak

blutv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Türkiye’nin önemli çevrimiçi video içerik platformlarından biri olan BluTV, Warner Bros. Discovery ile yaptığı iş birliğinin kapsamını genişletiyor. İki şirket tarafından yapılan ortak açıklamada, BluTV’nin Discovery+ ve HBO içeriklerini birlikte sunan ilk dijital kanal olacağı belirtildi. İş birliği kapsamında çocuk kanalları Cartoon Network ve Boomerang da platforma eklenecek.

BluTV üyeleri, dünya çapında büyük ilgi gören The Last of Us’ın yanında White House Plumbers, The Idol ve True Detective: Night Country gibi HBO’nun yeni dizilerini Amerika yayınından hemen sonra izleyebilecek. Bu noktada HBO’nun bir diğer popüler dizisi Succession’ın yeni sezon bölümlerinin de BluTV’de izleyicilerle buluşacağını hatırlatmakta fayda var. Ayrıca Game of Thrones, The Sopranos, Sex and the City, Chernobyl ve Entourage gibi, HBO’nun global üne sahip daha pek çok dizisi tüm sezonlarıyla platformdaki yerini alacak.

Çocukların severek takip ettiği Cartoon Network ve Boomerang kanalları ile Teen Titans Go!, Kafadar Ayıcıklar ve Örümcek Lucas  gibi içerikler de minik izleyiciler için BluTV’de olacak.

Genişletilen anlaşmayla birlikte Warner Bros. Discovery’nin Tamirat Tadilat, Altın Peşinde, Ağır Yaşamlar ve Hayalimdeki Ev gibi sevilen programlarına sahip geleneksel kanal portföyü de platformda izlenilebilecek.

BluTV The Last of Us’ın izleyici sayısından memnun

BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Platform olarak kurulduğumuz günden beri hikâyenin gücüne önem verdik ve içerik çeşitliliğimizle geniş bir hedef kitle ile bir araya gelmeyi başaran bir platform olduk. Türkiye pazarındaki yerli platformlar arasındaki liderliğimizi devam ettirirken dünyanın önde gelen medya ve eğlence markası Warner Bros Discovery ile 2021 yılında ilk adımını attığımız stratejik iş ortaklığımızın kapsamının giderek büyümesiyle üyelerimizi tüm dünyada heyecanla beklenen içeriklerle buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Genişletilmiş stratejik ortaklığımızın ilk meyvesini The Last of Us’ın kısa sürede ulaştığı izleyici sayısıyla aldık ve bu bizleri gelecek için çok daha umutlandırdı” dedi.

Warner Bros. Discovery CEE, MENA ve Türkiye Genel Müdürü Jamie Cook ise konuyla ilgili olarak; “BluTV’ye yatırım yapmaya devam etme konusunda kararlıyız. Bugün yapılan açıklamada belirttiğimiz üzere, daha fazla içerik sağlayarak genişlettiğimiz iş ortaklığımız, yeni kurulan şirketimizin gücünün ve sağladığı fırsatların harika bir örneğidir. Bu sayede izleyicilere giderek daha fazla içerik sunarak çok kanallı stratejimizi bu önemli pazarda daha da ileriye taşımaktan gurur duyuyoruz. BluTV abonelerinin The Last of Us heyecanına katılabilecekleri ve The Gilded Age ve Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty gibi hayranların favorilerini ve diğer tüm sevilen HBO, Cartoon Network, Boomerang ve discovery+ içeriklerini istedikleri zaman ve yerde, hatta istediklerinde yeniden izleyebilecekleri için çok mutluyuz” dedi.

İLGİLİ HABERLER