Eğlence

HBO Max ve Discovery+’ın birleşiminden doğan servis yola “Max” adıyla devam edecek

hbo max ve discovery plus hbo max discovery+

HBO Max Discovery+ birleşmesi için iki platformun da çatı şirketi olan Warner Bros. Discovery bir süre önce harekete geçmişti. Birleşmenin ardından ortaya çıkacak yeni platformun farklı bir isim alacağı da daha önce açıklanmıştı. Yeni bir habere göre, bu birleşmiş platform yola “Max” adıyla devam edecek.

Avukatların farklı isim seçeneklerini değerlendirdiği, hâlihazırda bu seçenekler arasında Max’in öne çıktığı belirtiliyor. Şirket tarafından CNBC’ye gönderilen açıklamada, değerlendirme sürecinin hâlâ sürdüğü ifade edildi. Birleşme sürecinin ilkbahar itibarıyla tamamlanması planlandığı için isim konusunda kararın da kısa süre içinde verilmesi bekleniyor.

HBO’nun yıllar içinde kendisine hatırı sayılır bir itibar edindiği söylenebilir. Ancak Warner Bros. Discovery yöneticilerinin HBO’yu Discovery ve CNN’in yanında bir “alt marka” olarak gördüğü belirtiliyor. Şirketin CEO’su David Zaslav, Warner Media ve Discovery’nin birleşmesinin ardından HBO Max’in harcamalarını kesmişti. HBO Max Discovery+ birleşmesinden doğan servisin HBO Max içeriklerinden daha fazlasını sunabileceği söylenebilir.

HBO’nun çevrimiçi uygulamalarının isimleri konusunda bir kafa karışıklığı söz konusu. HBO Max öncesinde HBO Go ve HBO Now gibi uygulamalar mevcuttu. Bu listeye adında HBO geçen bir uygulamanın daha eklenmesi kafa karışıklığını iyiden iyiye artırabilirdi. Buna ek olarak, yöneticilerin HBO Max’in HBO markasının prestijine zarar verebileceğinden endişe duyduğu da konuşulanlar arasında yer alıyor.

HBO Max Discovery+ birleşimi bir “içerik üssü” sunacak

HBO Max Discovery+ birleşmesinden doğan servisin Disney+’a benzer bir yapıda olması ve bir tür “içerik üssü” işlevi görmesi bekleniyor. Disney+’ta Star Wars, Pixar ve National Geographic içeriklerini bulmak mümkün oluyor. Max adını taşıyan yeni serviste de HBO, Discovery, DC Comics, Warner Bros. içeriklerinin sunulacağı belirtiliyor. Bu servisin abonelik ücreti ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER