Eğlence

HBO Max ve Discovery Plus birleşmesi planlanandan daha erken bir zamanda gerçekleşecek

hbo max ve discovery plus hbo max discovery+

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, HBO Max ve Discovery Plus’ın birleşme sürecinin çok iyi gittiğini ve bu nedenle birleşmeden doğacak yeni servisin faaliyete başlama tarihinin öne çekildiğini belirtti. Normal şartlar altında 2023’ün yazında faaliyete geçecek olan servis, 2023’ün ilkbaharında kullanıcılarla buluşacak.

HBO Max ve Discovery Plus hem kullanıcı arayüzü hem de içerik portföyü bakımından birbirinden çok farklı platformlar. Abone sayısı tarafında ise HBO Max’in büyük farkla önde olduğu biliniyor. Nisan ayında platformun abone sayısının 76.8 milyon olduğu açıklanmıştı. Warner Bros. Discovery’den verilen son rakamlara göre, iki platformun toplam abone sayısı 94.9 milyon.

Zaslav’ın en başından beri iki servisi birleştirmek istediği biliniyor. Zaslav’ın ekibine göre, iki platform farklı kitlelere hitap ediyor. Bu yıl içinde sızan bir slayta göre; HBO Max’in hedef kitlesinde erkekler, Discovery Plus’ın hedef kitlesinde ise kadınların olduğu belirtilmişti. Söz konusu sızıntı, şirketin tepki çekmesine de yol açmıştı.

HBO Max’in yeni yapımı Discovery Plus’ta da yayınlanıyor

Ancak Warner Bros. Discovery’yi kârlı bir şirkete dönüştürmek isteyen Zaslav için gelen tepkilerin pek önemi yok gibi görünüyor. HBO’nun yeni yapımlarından Fixer Upper: The Castle’ın eş zamanlı olarak Discovery Plus’ta da gösterildiğini belirten Zaslav, dizinin kısa süre içinde en çok izlenen beş içerik arasına girdiğini dile getirdi. Dizinin iki platformda birden gösterilerek başarılı olması, Warner Bros. Discovery’yi birleşme konusunda cesaretlendirmiş gibi görünüyor.

Zaslav, HBO Max ve Discovery Plus’ın birleşmesiyle ortaya çıkacak yeni servisin hem daha fazla abone çekeceğine hem de daha yüksek reklam geliri getireceğine inanıyor. Şirket bu platformda yayınlanacak yeni içerikler için de daha fazla para harcamaya hazır görünüyor.

İLGİLİ HABERLER