Teknoloji

Harry Potter serisinin tüm kitapları genişletilmiş basımlarıyla iBooks’ta yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ibooks-harry-potter-081015

Dünyanın en popüler kitapları arasında yer alan Harry Potter serisi, genişletilmiş basımlarıyla iBooks’ya yerini aldı. Böylelikle Harry Potter serisindeki yedi kitabın tamamını iBooks Store’dan satın almak ve kitapları iPhone, iPad, iPod touch ve Mac üzerinde okumak mümkün hâle geldi. Genişletilmiş basımlarda interaktif animasyonlar ve özel çizimler de yer alırken, serinin yazarı J.K. Rowling’in kaleme aldığı notlara da erişilebilecek.

Harry Potter serisinin iBooks’a gelişini yorumlayan J.K. Rowling, kitapların dijital dünya için yayınlanış şeklinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti. Rowling, genişletilmiş basımlardaki çizimlerin ve animasyonların Harry Potter serisi kitaplarına farklı bir şekilde hayat kattığını sözlerine ekledi.

harry-potter-ibooks-081015

Apple CEO’su Tim Cook ise Harry Potter hayranlarının kitapların iBooks’ta nasıl hayat bulduğunu görünce mutlu olacaklarını ifade etti. Cook, J.K. Rowling’in efsanevi Harry Potter serisini iBooks’ta bu biçimde sunmaktan dolayı büyük heyecan duyduklarının altını çizdi. Harry Potter kitapları daha önce dijital olarak sadece Pottermore.com internet sitesi üzerinden satın alınabiliyordu.

iBooks, 52 ülkede yemek kitapları, tarih kitapları, biyografiler, resimli kitaplar ve çocuk kitapları sunuyor. Servisin ücretsiz kitap sunduğu ülke sayısı ise 155. Harry Potter serisi İngilizce olarak 32 ülkede iBooks Store’da satışa sunuldu. 9 Kasımda bu listeye 18 ülke daha eklenecek. Türkiye, Harry Potter’ın iBooks üzerinden satışa sunulduğu ülkeler arasında yer almıyor.

İLGİLİ HABERLER