Manşetler

HarmonyOS ile çalışacak ilk cihazlar iki Honor Vision TV olacak

honor vision tv

Huawei, HarmonyOS ile çalışan ilk cihazlarını tanıttı. Bunların arasında Honor Vision ve Honor Vision Pro adını taşıyan bir çift akıllı TV de bulunuyor. Gadgets360‘ın haberine göre bu televizyonlar gelecek hafta Çin’de satışta olacak.

Dün duyurusu gerçekleştirilen HarmonyOS, Huawei’nin Google’ın Android işletim sistemine olan bağlılığını azaltma yolundaki en büyük girişim olma özelliğini taşıyor. Google Huawei’nin Android lisansını geçtiğimiz mayıs ayında askıya aldığından bu yana, şirket alternatif bir işletim sistemi geliştirmeye yönelik planlarını açık biçimde dile getiriyordu. Aslında HarmonyOS’in iki yılı aşkın zamandır geliştirilmekte olduğunu da söylüyordu.

Neticede, HarmonyOS giyilebilir ürünlerden PC’lere ve tabletlere kadar her şeyde çalışacak. Ancak Huawei şu an için odak noktasında akıllı ekranların yer aldığını söylüyor. Şirket işletim sisteminin telefonlarda çalışmaya hazır olduğuna yönelik açıklamalar yapsa da, şu an için akıllı telefonlarında Android’i kullanmayı sürdürmeyi planlıyor.

Donanım açısından baktığımızda, Honor Vision ve Vision Pro’nun Huawei’nin sekiz çekirdekli ve görüntüleri ekranda işleyecek işlemcisi Honghu 818 yonga seti barındırdığını görüyoruz. Aynı zamanda 55 inç, 4K panel barındırıyor, akıllı ev yönetim merkezi olarak da kullanılabilecek.

Ekranlar izleyicilere hava durumu hakkında bilgi sunacak ya da kargolarını takip etme imkanı verecek. Akıllı telefonla da kontrol edilebilecek.

15 Ağustos’ta satışa çıkacak modellerden Honor Vision’ın fiyatı 3799 yuan (2954 TL) olarak belirlendi. Honor Vision Pro ise 4799 yuan (3732 TL) fiyat etiketiyle satılacak.

İki model arasında bazı farklılıklar da mevcut. Honor Vision Pro, ayarlanabilir açılır kamera ile geliyor ve altı adet uzak alan mikrofon barındırıyor. Bunlar video görüşmelerinde de işe yarıyor. Kameranın çözünürlüğü 1080p ve 30fps video yakalama desteği var. Honor Vision Pro’da ise altı adet 10W hoparlör varken, Honor Vision sadece dört hoparlör ile geliyor.

Huawei’nin bu TV’leri daha batıdaki ülkelere getirmesini beklememek gerekiyor. Şirket, daha önce de HarmonyOS ile ilgili çalışmalarını başlangıçta sadece Çin pazarı ile sınırlı tutmak istediğini söylemişti. Bu da, ilk etapta hiçbir HarmonyOS cihazının dünya çapında satışa çıkmayacağı anlamına geliyor.

Huawei, bu yıl içinde TV pazarına giren tek Çinli oyuncu olmayacak gibi görünüyor. Geçen yıl da OnePlus, TV üretimi yapabileceğini duyurmuştu. Ayrıca Bluetooth teknoloji grubuna yapılan son başvuru, ilk modellerin yolda olabileceğini gösteriyor. Ancak Honor markalı TV’lerden farklı olarak, OnePlus’ın TV’si şirketin kendi bünyesinde geliştirdiği bir yazılım platformu yerine Android ile çalışacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER