Teknoloji

Harman Kardon Cortana’lı Invoke ile Amazon Echo’ya rakip oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

harman kardon invokeHarman Kardon’un Cortana ile çalışan hoparlörü resmen duyuruldu. Bu sabah saatlerinde küçük bir ipucuyla işareti verilen Invoke adlı hoparlör, 360 derece yapıda hoparlöre, Skype üzerinden görüşme yapma desteğine ve sesli komutlar üzerinden akıllı ev kontrol imkanına sahip.

Tasarım açısından Invoke, doğrudan rakibi olduğu Amazon’un Echo’suna fazlasıyla benziyor. Her ikisi de silindirik şekle ve alüminyum yapıya sahip. Üst kısımda farklı tonda ince bir halka yer alırken yedi mikrofon dizisi de hoparlörün bünyesinde bulunuyor.

Yine de, Harman Kardon cihazının hoparlör kısmının işlevlerini Amazon’a göre daha ciddiye alıyor. Invoke’un üç adet woofer’ı ve üç adet tweeter’ı bulunuyor. Echo da ise her birinden sadece bir tane bulunuyor. Microsoft da Invoke’un gelen Skype çağrılarını alma ve Skype yüklü akıllı telefonlara ve sabit hatlara arama yapma özelliklerini ön plana çıkarıyor. Bu da ev asistanı için ilginç bir özellik olarak nitelendirilebilir.

harman kardon invoke

Invoke, Cortana asistanın yeteneklerini bilgisayarların ve telefonların ötesine taşımanın ve akıllı ev pazarına sokmanın ilk ciddi adımı olma özelliğini taşıyor. Önümüzdeki günlerde düzenlenecek Build geliştirici konferansında akıllı ev arenasına yönelik daha fazla duyuruya tanık olabiliriz.

Harman Kardon’un Invoke’u önümüzdeki sonbaharda satışa çıkarması bekleniyor. Ne var ki, kesin çıkış tarihi veya fiyatın duyurusu ise henüz yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER