Teknoloji

Hangouts on Air eylül ayında kapılarını kapatıyor

hangouts on airGoogle’ın canlı yayın servisi Hangouts on Air, zamanında ABD Başkanı Barack Obama ve Papa Franciscus tarafından kullanılmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, servisin kapılarının önümüzdeki ay itibarıyla kapanacağı açıklandı. YouTube destek sayfasında yer alan açıklamaya göre, 12 Eylülden itibaren canlı yayınların YouTube Live üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi. Bu tarihin sonrası için planlanan canlı yayınlar da YouTube Live’a taşınacak.

Google’ın paylaşımında geçişin tamamlanmasının ardından canlı yayınların nasıl planlanacağı, başlatılacağı ve kontrol edileceği de anlatılıyor. Şirket, Hangouts on Air’in bazı kullanışlı özelliklerini YouTube Live’a taşımayı da ihmal etmiyor. Ancak servisin özünü teşkil eden Soru&Cevap özelliğini devredışı bırakan Google, yayıncıların sosyal medya veya Google Slaytlar’ın Soru&Cevap özelliği üzerinden izleyicilerle etkileşime geçmelerini istiyor.

Hangouts on Air 2012’de kullanıma sunulmuştu

Google, Hangouts on Air’i mevcut Hangouts platformuna canlı yayın ve topluluk özellikleri eklemek için 2012’de hayata geçirmişti. Canlı yayın platformlarının günümüzdeki kadar ilgi görmediği bir dönemde hayata geçen özelliğin tanıtımı için Google yoğun çaba sarfetmişti. Barack Obama gibi isimlerle gerçekleştirdiği yayınlarla bu önemi gözler önüne seren şirket, 2013’te YouTube Live’ı ortaya çıkarmıştı. YouTube Live’ın ortaya çıkışıyla birlikte iki servisin arasındaki bağlar da kurulmaya başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER