EğlenceManşetler

Günün uygulaması: Giant Boulder of Death

Cep telefonu kullanıcıları için bazı oyunların özel bir yeri vardır. Bu konuda akıllara ilk etapta Nokia’nın efsanevi oyunu ”Yılan” gelse de, renkli ekrana geçilen ilk dönemlerde de bazı oyunlar oldukça önemli bir popülarite yakalamayı başarmıştı. ”Giant Boulder of Death”in de akıllara 10 yıl öncesinin sevilen oyunlarından ”Bounce”u getirdiğini söylemek pek yanlış olmayacaktır. İki oyunda kullanılan ilerleme mantığı benzer noktalar taşıyor, ancak GBOD’de ilerleme aracının dev bir kaya olması bazı farkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

gbod-1

Yüksek bir tepeden aşağı sürüklenen dev bir kayanın dağ köylerine ne kadar zarar verebileceği üzerine kurulu olan GBOD’de oyuncular kayanın kontrolünden sorumlu. Kayanın kontrol edilmesi için öncelikli olarak Gyro kontrollerinden faydalanılıyor, ancak kimi noktalarda engelleri aşmak için dokunma kontrollerini kullanmak da gerekebiliyor. Seviye temelli bir ilerleme sistemi barındıran GBOD’de oyuncuların seviye atlamaları için kendilerine verilen görevleri yerine getirmeleri gerekiyor. Oyun içi satın alma özelliği sayesinde bu yolculukta yardımcı olabilecek yükseltmeleri elde etmek biraz daha kolaylaşıyor, ancak sadece oyunda toplanan altın ve mücevherler ile de yükseltmeler yapılabiliyor. 10 dakikada bir ücretsiz erişilebilen özel kollu makine ise oyunculara bu yükseltmeleri ücretsiz olarak elde etme imkanı sunuyor.

gbod-2

GBOD’nin sevimli tasarımı da oyunun göze hoş gelmesindeki etkili bir diğer faktör oluyor. Göze ilk başta biraz farklı gelen çizgiler, popüler çizgi dizi South Park’ın ilk dönemlerini hatırlatıyor. Bazı oyuncuların içindeki nostalji düşkününü ortaya çıkarabilecek Giant Boulder of Rock, nostalji rüzgarından bağımsız olarak da eğlenceli vakit geçirilmesine katkıda bulunacak bir oyun.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER