Teknoloji

Gün yüzü görmeyen Nokia 400 Android ile birlikte görüldü – Video

nokia 400

Android genel olarak akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir işletim sistemi olsa da, bazen ilginç ve alışılmadık yerlerde karşımıza çıkabiliyor. Tabii ki, resmi olarak bir cihaza Android’in yüklenebilmesi için, bu cihazın “akıllı” olarak kabul edilebilecek çeşitli donanım gereksinimlerini kaşılaması gerekiyor. Ancak bazı zamanlarda Google, gerekli donanım listesinde çıtayı daha da aşağı çekmeyi düşünüyor ki, çeşitli üreticiler günümüzde “cep telefonu” olarak nitelendirilen basit telefonlara da Android’i yerleştirmeyi düşünmüş. Resmi tanıtımı gerçekleşmeyen Nokia 400 de buna bir örnek. Ve bu cihazı çalışır durumda gösteren bir video ortaya çıktı.

Bu Nokia markalı Android cep telefonu ilk olarak 2019’da ortaya çıktı ve aylar sonra resmi olmayan bir isim verildi. HMD Global’ın Nokia 400 olarak adlandırdığı cihazı neden iptal ettiği, özellikle de üretime hazır olduğu düşünüldüğünde muhtemelen bir sır olarak kalacak. Ne var ki, bir yıldan fazla bir süre sonra birdenbire “Google Android for Feature Phones” veya GAFP’nin nasıl çalıştığını gösteren bir video ortaya çıktı.

En ucuz akıllı telefonların bile aksine, cep telefonları genellikle dokunmatik ekranlarının olmamasıyla tanımlanır. Bu nedenle GAFP, yön tuşları ile gezinti ve Google Asistan ile etkileşim etrafında tasarlanmış. Açılış ekranında açıkça görülen Google Asistan, Nokia 400’ün bir Android cihazı olduğunun ilk göstergesi olarak nitelendirilebilir.

Ayarlar uygulaması, telefonun Android 8.1 Oreo tabanlı GAFP çalıştırdığını gösteriyor. Ayrıca cihazın yalnızca 512 MB RAM’e sahip olduğunu ve 2019’daki Android Oreo Go Edition gereksinimlerini karşıladığını ortaya koyuyor. Android Go’nun Google’ın ana uygulamalarının Lite sürümlerini zaten desteklediği göz önüne alındığında, GAFP’nin de bunu yapabileceği gerçeği sürpriz sayılmaz.

Videoyu sağlayan Calyx Hikari, Nokia 400 için kullanıma hazır deneyimi de paylaşarak, telefonun birincil hedef pazarının Hindistan olduğunu ortaya koydu. HMD Global’in bu telefonun fişini neden birdenbire çektiği hâlâ bilinmiyor, ancak birçok giriş seviyesi Android telefon ve Nokia markalı cep telefonları zaten piyasadayken, varlığı muhtemelen pek bir fark yaratmazdı.

İLGİLİ HABERLER