Teknoloji

GoPro halka arzını tamamladı, değeri 3 milyar doları aştı

gopro-logo-100114

Bir süre önce halka arz başvurusu yapan GoPro, dün itibarıyla süreci tamamladı ve halka açık bir şirket hâline geldi. NASDAQ’ta GPRO kısaltmasıyla işlem gören şirketin hisse senetleri 24 dolara yakın bir seviyede açılış yaptıktan sonra kısa sürede 30 dolar seviyesine tırmandı. Böylelikle şirketin piyasa değeri 3 milyar doların çok az üstüne çıkmış oldu.

GoPro’nun yılın ilk çeyreğindeki gelirlerinin 2013’ün aynı dönemine göre yüzde 8 oranında düşmesi yatırımcıları rahatsız etse de, bu durum GoPro’nun NASDAQ’taki ilk performansını fazla etkilemişe benzemiyor. Geçtiğimiz yılı 1 milyar dolara yakın ve 60.6 milyon dolar kârla kapatan şirketin borsa performansını sürdürmesi için büyümeye devam etmesi önem taşıyor.

Şirket ürettiği kameraların dışında dijital medya alanındaki etkinliğiyle kendisine ikincil bir iş kolu yaratmayı hedefliyor. YouTube, Facebook ve Twitter gibi mecralarda popüler hesapları bulunan GoPro’nun videoları özel Xbox One kanalında ve Virgin American havayollarında gösteriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER