Teknoloji

Google’ın Project Tango telefonu ile bir odanın üç boyutlu modeli çıkarıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın Project Tango adını verdiği akıllı telefon prototipini ve yazılım geliştirme aracını yazılımcılara sunmasının üstünden 24 saat geçmeden Tango’nun neler yapabileceğini gösteren bir video internet üzerinden yayılmaya başladı.

project-tango-matterport-220214

TechCrunch sitesi tarafından da yayınlanan video, Google’dan Project Tango prototipini alan ilk şirketlerden biri olan Matterport tarafından hazırlanmış. Aslında konuya ilgi duyan herhangi bir geliştirici Project Tango için başvuru yapabiliyor, ancak Google’ın söylediğine göre sadece 200 geliştiricilik bir grup seçiliyor. Mantıklı bir fikri olduğunu kanıtlayan geliştiriciler 14 Mart tarihine kadar bir Tango seti alabiliyor.

Matterport kapalı alanlarda 3D modeller oluşturmakla ilgileniyor. Project Tango akıllı telefonla da bodrum benzeri bir odanın üç boyutlu haritalandırılması gerçekleştirilmiş. Yazı içinde yer alan video sayesinde çalışmanın sonuçlarını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Söz konusu videonun Project Tango ve Matterport’un yazılımıyla hazırlandığını da belirtmeden geçmeyelim. Matterport’un yazılımı hem renkli kamera verilerini hem de bütün 3D verisini tek seferde kaydetmeyi sağlıyor.

Tango Projesi akıllı telefonu 5 inç ekran ve 4 megapiksel kameraya sahip. Kamera düşük çözünürlük nedeniyle çok detaylı çekim yapamıyor, Matterport daha yüksek çözünürlüklü bir kamerayla 3D çekim yeteneklerinin artırılabileceğini söylüyor. Yine de, Project Tango ortam ve hareket hakkında bir tablo oluşturma noktasında başarı gösteriyor.

Üç boyutlu ortamda hareket takibi ve tarama yeteneği sayesinde, Project Tango kapalı alanda navigasyon, daha yoğun oyun deneyimi ve artırılmış gerçeklik gibi alanlarda önemli gelişimler sağlayabilir. Eviniz içinde telefonla gezinerek evinizin boyutlarını kayıt altına alabilir, bir oyun karakteriyle evinizin içinde sanki gerçek bir insanla oynuyormuş gibi oyun oynayabilirsiniz. Ayrıca bu telefon sayesinde koridorlarınızı ağaçlarla bezenmiş bir patikaya dönüştürmeniz de muhtemel.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER