Manşetler

Google’ın akıllı kol saatini LG üretecek

lg akıllı telefon

LG’nin Google’ın uzun zamandır beklenen akıllı kol saatini ürettiği söyleniyor. Wall Street Journal tarafından, Barselona’da bulunan ve konuyla yakından ilgili bir kaynaktan aldığı bilgilere dayanarak hazırladığı habere göre LG’nin Google ile donanım iş ortaklığı çok yakında bilekliğe de açılım yapmış olacak.

lg-logo-140214 (650 x 434)

Ne var ki, haberde LG’nin işin içinde olan tek ortak olmayabileceği, diğer şirketlerin de Google akıllı kol saatlerini üretebileceği söyleniyor. Anlaşılan o ki, Google Nexus ailesi akıllı telefon ve tabletleri için izlediği stratejiyi giyilebilir ürünleri içinde sergileyecek.

CNET’in haberine göre Google saatin işletim sistemini mart ayında çıkarmayı planlıyor. Cihazın duyurusu da haziran ayındaki I/O etkinliğinde gerçekleştirilecek. Sızıntılarıyla ünlü olan Twitter hesabı @evleaks de dün geçtiği mesajda aynı doğrultuda bilgiler verdi.

Bu arada Wall Street Journal, yayınladığı haberini LG mobil şefi Park Jong-seok’un dün Seul’da verdiği demeçle doğrulamış oldu. Buna göre saat farklı üreticilerin çıkaracağı cihazlarla uyumlu olacak ve tabii ki, Android tabanlı bir işletim sistemiyle çalışacak.

İlgili >> The Verge, Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER