Teknoloji

Google’dan Matter akıllı ev standardının Android ve Nest ile nasıl çalışacağına dair bilgiler

google matter

Google, yakında yaygınlaşmaya başlayacak olan, birbirine bağlı platformlar arası akıllı ev standardı Matter‘ın arkasındaki en büyük şirketlerden biri. Şirket, perşembe günü Matter’ı Android cihazları ve Nest akıllı ev ürünleriyle desteklemek için nasıl çalışacağını açıkladı.

Başlangıç olarak şirket, tüm Nest ekranlarının ve hoparlörlerinin Matter cihazlarını kontrol etmelerini sağlamak için güncelleneceğini vadediyor. Bu, Google’ın henüz bir takvim açıklamadığı güncelleme geldiğinde, daha önce Google’ın akıllı ev platformunun bir parçası olsun ya da olmasın herhangi bir Matter cihazını kontrol etmek için Google Asistan’ı kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Ek olarak Nest Wi-Fi, Nest Hub Max ve ikinci nesil Nest Hub gibi Thread’in yerleşik olduğu daha yeni Google akıllı ev ürünleri de Matter bağlantı merkezleri olarak hizmet verecek. Bu, Matter markalı akıllı ev ürünlerini evinizde kurmayı ve kullanmayı kolaylaştıracaktır.

Ve sıra en büyük haberde: Google, Matter’ı desteklemek için en son Nest Thermostat’ı güncelleyeceğinin sözünü veriyor. Bu da kullanıcıların, teorik olarak diğer Matter sertifikalı platformlara (Siri veya Alexa gibi, Apple ve Amazon’un kendi güncellemelerini bekliyor) bağlı olarak çalışan klima ve ısı kurulumlarını kontrol edebilecekleri anlamına geliyor. Ne var ki Google, daha güçlü olan Nest Learning Thermostat (en azından şimdilik) için değil, yalnızca giriş seviyesi Nest Thermostat için bu sözü veriyor.

Google’ın Matter desteği Android telefonlara da geliyor. Şirket, Matter için yerleşik destek ekleyerek Android uygulamaları, Google Asistan, Google Home uygulaması ve daha fazlası aracılığıyla Matter özellikli akıllı ev aletlerinin kurulumunu ve kontrolünü sadece birkaç dokunuşla gerçekleştirilebilecek şekilde kolaylaştıracağını söylüyor.

Bu desteğin bir parçası olarak, Nanoleaf’ın Essentials Bulb gibi Thread özellikli Matter cihazları, Google’a ve diğer akıllı ev platformlarına yerel bağlantı standardına dayalı yeni akıllı ev cihazları dalgası başlatabilecek olan Android’de desteklenecek. Şu anda, Thread’e dayanan ancak Android cihazlarla hiç kullanılamayan Eve’in HomeKit’e özel serisi gibi ürünler var. Matter’ın bu durumu değiştirme potansiyeli bulunuyor.

Eğer her şey söz verildiği kadar iyi çalışırsa Matter, kurulumu ve kullanımı kolay bir dizi cihaz herhangi bir (veya tümü) akıllı ev yazılımı kurulumuyla, akıllı ev sahipleri için sihirli bir çözüm olabilir.

Google, Matter ile ilgili olarak paylaştığı ayrıntılara ek olarak, Asistan uyumlu ürünler, Soru-Cevap oturumu, eğitim videoları ve incelemelerin bir listesini içerecek yeni bir Google akıllı ev dizini açtığını duyurdu. Son olarak şirket, otomatik rutinlerine Nest kameraları ekleyerek sahiplerinin eve gelip evden ayrılırken kameralarını otomatik olarak açıp kapatmalarına olanak tanıyacağını da duyurdu.

İLGİLİ HABERLER