Teknoloji

Google yeni Takvim, Drive ve Fit iOS araç takımları hakkında detaylar verdi

google takvim ios 14 araç takımı

Google, bu hafta içinde çıkardığı yeni Gmail araç takımının ardından farklı uygulamalarına ait birtakım yeni iOS araç takımları sunuyor. Şirket, yayınladığı bir blog yazısında Drive ve Google Fit için yayınlanmış olan araç takımları hakkında bilgi verdi. Ayrıca önümüzdeki haftalarda Takvim için araç takımı çıkaracağını da belirtti. Chrome için de gelecek yıl içinde bir araç takımı çıkarılacağının sözü verildi ki, bu araç takımı şu anda beta aşamasında bulunuyor.

Araç takımları uygulamaların en çok kullanılan özelliklerine basit kestirmelerin sunmaktan önemli bilgileri tek bir bakışta göstermeye kadar farklı işlevler sunuyor. Chrome araç takımı web ve sesli arama özelliklerine hızlı bağlantılar, QR kod tarama ve yeni gizli sekme açma gibi işlevler içeriyor. Drive araç takımı ise dosyalarınıza kestirmeler ve arama kutusu içeriyor. Google Fit araç takımı toplam adım sayısı ve kalp puanlarını gösterirken Takvim araç takımı yakındaki randevu kayıtlarını sergiliyor.

Google birçok uygulaması için iOS araç takımlarını çoktan çıkarmaya başladı. Google Fotoğraflar, YouTube Music ve resmi Google arama uygulaması da bunların arasında yer alıyor. Ne var ki, bazı durumlarda iOS 14 ile gelen bu araç takımı özelliğiyle geliştiricilerin yapabilecekleri kısıtlı oluyor. Örneğin, Gmail araç takımı üzerinden gelen kutunuzdaki iletilerde gezinemiyorsunuz veya YouTube Music araç takımı üzerinden çalan parça kontrol edilemiyor. Bununla birlikte gelecek iOS sürümleriyle birlikte söz konusu özelliklerin araç takımlarına gelmesi de muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER