Teknoloji

Google yeni Android Wear arayüzlerini ve kayışlarını görücüye çıkardı

android-wear-090415

Google, Android Wear işletim sistemli akıllı saatinin görünümünü kişiselleştirmek isteyenlere farklı seçenekler sunmaya devam ediyor. Tekliflerini sadece akıllı saatin arayüzüyle sınırlı tutmayan şirket, Android Wear kullanıcılarına farklı kayış seçenekleri de öneriyor.

Android Wear ürün müdürü Jeff Chang’in imzasıyla yapılan açıklamada E3 Supply Co., Worn & Wound ve Clockwork Synergy tarafından tasarlanan ve çoğunluğu deri olan Android Wear kayışlarının satışa sunulacağı belirtildi. Android Wear sahipleri üreticilerin internet siteleri veya Play Store üzerinden yeni kayışları satın alabilecek.

Google’ın Android Wear’de üçüncü taraf aksesuar üreticilerine kendilerini gösterme imkanı vermesi önemli bir jest olarak niteleniyor. Bugüne kadar akıllı saatlerin kişiselleştirilmesi konusunda aslan payını hep arayüz tasarımcıları alırken, Google kişiselleştirmeye fiziksel bir boyut da ekleyerek süreci değiştiriyor.

Ancak bu durum Google’ın arayüz tasarımcılarını unuttuğu anlamına gelmiyor. Chang, çok sayıda yeni Android Wear arayüzünün de kullanıma hazır hâle geldiğini belirtti. Kişiselleştirme boyutunun ön plana çıkarılması, Google’ın Apple Watch ile gireceği rekabette bu alana vurgu yapacağı düşüncesini doğuruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER