Teknoloji

Google yazılım yardımıyla Pixel 3’ün ekran köşelerini daha da yuvarlıyor

google pixel 3

Google yuvarlatılmış köşelerin öne çıktığı tasarım anlayışını yeni akıllı telefonu Pixel 3′te biraz daha belirgin hâle getiriyor. Pixel 3‘te ekran köşelerinin daha da yuvarlatılmış görünmesi için yazılımdan yararlanılıyor. Söz konusu yazılımın farkına varan ilk kişi ise keskin gözlü bir Reddit kullanıcısı oldu.

Google‘ın yazılım tasarımı felsefesinin yenilenmiş bir versiyonu olan Material Theme, kısa süre önce Gmail ve Chrome‘da yapılan tasarım değişikliklerinin arkasındaki itici güç konumunda. Chrome sekmelerinin yeni tasarımında da keskin ve belirgin köşelerin yerine daha yuvarlak ve yumuşak köşelerin tercih edilmesi, göze çarpan ilk unsurlardan biri olmuştu.

Google Pixel 3’ün ekranının köşelerini Chrome sekmelerinin bir kopyasına dönüştürecek kadar ileri gitmiyor. Ancak her köşede yarıçapı küçültüp daha yuvarlatılmış bir görünüm elde etmek için bir yazılım hilesi yapıyor. Yarıçap değişikliğiyle Pixel 3’ün ekran alanı maksimum sınırlarda kullanılamıyor. Ancak bunun telefonun açılması sırasında dikkatle bakılmadığı sürece fark edilemeyecek kadar küçük bir değişim olduğunu belirtmek gerekiyor.

Söz konusu değişim hemen aşağıdaki GIF animasyonu sayesinde görülebiliyor.

The Verge sitesi, Pixel 3 XL’de böyle bir yazılım hilesinden yararlanılmadığını belirtiyor. Bu modelde ekran kavisinin üst ve alt kenarlar arasında farklı olduğuna dair yorumların varlığını dikkate alınca bu tercih kulağa daha ilginç geliyor. Google elinde bu kavis farkını düzeltecek yazılım teknolojisi olsa da, kullanıcılardan şikayet gelmediği sürece harekete geçmeyecek gibi görünüyor.

Başka bir Reddit kullanıcısı ise benzer bir durumun Pixel 2 XL’de de görüldüğünü belirtti. Pixel 2 XL ve Pixel 3’ün ekranlarının birbirlerine benzer şekillerde olduğunu düşününce buna çok şaşırmamak gerekiyor.

Söz konusu yazılım hilesi, kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecek bir potansiyel taşımıyor. Sadece Google için köşe görünümünün ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER