Teknoloji

Google X içindeki küçük bir ekip daha iyi piller üretmek için çalışıyor

Google Personal Search

Pil teknolojisinin gelişmesi ve iyileşmesi akıllı saatlerden elektronik otomobillere kadar pek çok ürünün ilerleme kaydetmesini sağlayacak bir adım. Şu an için pek çok şirket cihazlarında daha büyük pillere yer vermek adına diğer bileşenlerin boyutunda kesintiye gidiyor. Pil teknolojisinin gelişimi konusunda en çok kafa yoran şirketlerden biri olan elektrikli otomobil üreticisi Tesla, çalışmalarının sonuçlarını farklı alanlara yaymayı değerlendiriyor. Gelen son haberlere göre, Google da pil teknolojisinin gelişimi için Tesla gibi yoğun ve deneysel çalışmalar yürütüyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, internet devinin gizli ve deneysel çalışmalar yürüten birimi Google X, yeni bir pil teknolojisi oluşturmak için mesai yapıyor. Yeni pil teknolojisinin giderek genişleyen ürün dünyasına ve yeni teknolojilere hayat vermesi amaçlanıyor. Yeni teknolojinin Google’ın Nexus cihazları için daha uzun bir pil ömrünün kapılarını açmasına kesin gözüyle bakılırken, şirketin söz konusu teknolojiyi elektrikli otomobil, genel sağlık, robot teknolojileri ve iletişim alanlarına da yayacağı söyleniyor.

Projenin Google adına ne kadar öncelikli olduğu ise halen bir muamma. The Wall Street Journal şu an için sadece dört kişilik bir ekibin daha gelişmiş pil teknolojisi için çalıştığını belirtti. Eski Apple çalışanı ve pil uzmanı Dr. Ramesh Bhardwaj da ekibin üyeleri arasında sayılıyor. Google’ın ürün portföyünde Glass ve akıllı lensler gibi gelişmiş pil teknolojisinden faydalanabilecek ürünlerin olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER