Teknoloji

Google Trips tatil rehberini cebe taşıyor

google trips
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google tripsYeni bir yeri ziyaret eden pek çok kişinin ilk eylemi, o yere gelen diğer turistlerin uğrak mekanlarını görmektir. Bu popüler yerlerin görülmesinin ardından ne yapılacağı konusunda ise kafa karışıklıkları yaşanabiliyor. Google Trips, bu kafa karışıklığına çare olma vaadiyle ortaya çıkıyor.

Google’ın yeni uygulaması, pek çok kişinin ihtiyaç duyduğu dijital turist rehberi olmayı amaçlıyor. iOS ve Android versiyonları bulunan Trips, kullanıcıları için seyahat programları oluşturacak ve seyahatlerin daha verimli geçmesini sağlayacak.

Uygulamanın yetenekleri sadece seyahat planı oluşturmakla sınırlı kalmıyor. Kullanıcıların seyahatlerine dair gerekli tüm bilgiler de Trips tarafından toplanıyor. Uçuş ve otel rezervasyonları gibi bilgiler, kullanıcıların Gmail hesaplarından çekiliyor. Bu bilgiler de otomatik olarak seyahat planına entegre ediliyor. Uygulama ile oluşturulan seyahat planları indirilebilecek. Böylelikle uluslararası bir veri planı olmayan ve Wi-Fi bağlantısı olmayan kullanıcılar, planlarına erişebilecek.

Google Trips 200 şehre ait bilgileri barındırıyor

Google’dan yapılan açıklamada, uygulamanın dünyanın en popüler 200 şehrine ait bilgileri barındırdığı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER