Teknoloji

Google Touring Bird ile turistlere ücretsiz aktivite bulmaları için yardım edecek

google touring bird

Google’ın Area 120 adını taşıyan kuluçka merkezi, yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Touring Bird adını taşıyan ve mobil cihazlarda kullanım amacıyla hazırlanan internet sitesi, turistlere popüler seyahat noktalarındaki eğlenceli ve ücretsiz aktiviteleri bulmalarına yardımcı olacak. Google Touring Bird ile turistlere fiyat, zaman, süre ve hatta iptal politikaları gibi kriterleri değerlendirerek etkinlik önerecek.

Touring Bird sitesinde şu an için oldukça az sayıda şehir için bilgi sağlanıyor. Hâli hazırda Kuzey Amerika ve Avrupa odaklı olan sitede Prag, Toronto, Orlando, Şikago ve Amsterdam gibi şehirler için etkinlik rehberleri bulunuyor. Platform şu an için sadece İngilizce desteği sunuyor.

Paris ve New York gibi şehirlerin sayfalarında ilk etapta Touring Bird’ün yardımı olmadan da bulunabilecek üç popüler nokta gösteriliyor. Ancak biraz aşağıya inildikçe yerel halkın bile bilmeyebileceği bazı ipuçlarıyla karşılaşmak mümkün oluyor. Google’dan verilen bilgiye göre, söz konusu içerikler uzman bir ekip tarafından derleniyor.

Google Touring Bird ile ücretsiz aktivitelere odaklanarak ucuz uçuş ve otel bulmayı sağlayan platformların yanına bir tür tamamlayıcı ekliyor. Şehir turları için iptal politikalarına hızlı erişim sağlaması da Touring Bird’ü kullanışlı kılan noktalar arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER