Teknoloji

Google: Titan’ın ürettiği insansız hava araçları birkaç ay içinde ilk test uçuşlarını gerçekleştirecekler

titan-aerospace-150414

Google’ın kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai, MWC 2015’te yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Pichai, şirketin geçtiğimiz yılın nisan ayında satın aldığı Titan tarafından üretilen ilk insansız hava araçlarının yıl içinde test uçuşlarına başlayacağını belirtti. Titan’ı satın almak için Facebook ile mücadeleye giren Google’ın teklifini Facebook’tan sonra sunduğu iddia edilmişti.

Titan’ın ürettiği insansız hava araçlarının az enerjiyle havada uzun süre kalabilmesi ve yeryüzüne internet bağlantısı ulaştırmak için gerekli ekipmanları taşıyabilecek kapasiteye sahip olması, hem Google’ın hem de Facebook’un iştahını kabartmıştı.

Pichai, Titan’ın Google’ın balonlarla internet erişimini ücra köşelere ulaştırma girişimi olan Project Loon’un iki yıl önce olduğu konumda bulunduğunu belirtti. Titan ekibi halihazırda stratosferde dolaşacak, güneş enerjisiyle çalışan, çok hafif bir uçak üstünde çalışmayı sürdürüyor. Google bu projeyle hem yeryüzünün ücra noktalarına geniş bant internet erişimini götürmeyi hem de deprem gibi olası bir doğal afetin sonrasında internet erişimini sürekli kılmayı amaçlıyor.

Project Loon ve Titan’ı birbirlerini tamamlayan girişimler olarak tanımlamak mümkün. Project Loon balonları daha geniş bir alana internet erişimi sağlarken, Titan talebe bağlı olarak internet erişimine ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilebilecek. Google her iki projede de insanlara ulaşmak için internet servis sağlayıcılarıyla işbirliği yapmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER