Teknoloji

Google Takvim toplantılarda geçen zamanı detaylandıracak

google takvim

Google, Takvim uygulamasının web arayüzüne “Zaman İçgörüleri” adını taşıyan yeni bir panel ekledi. Bu panel, kullanıcılara çalışma haftalarının ne kadarını toplantılarda geçirdiklerini gösterecek. Google’dan yapılan açıklamaya göre, özellik önümüzdeki ay içinde seçili planlara kademeli olarak dağıtımın yapılacağı belirtildi. Zaman İçgörüleri özelliğinin duyurusu geçtiğimiz mart ayında Google Workspace’e eklenecek yenilikler kapsamında duyurulmuştu.

Google ve Apple bundan yaklaşık iki yıl önce Android ve iOS’te hangi uygulamanın ne kadar kullanıldığını göstermeye başlamıştı. İşletim sistemleri, kullanıcılara uygulamalar için zaman sınırı koyma imkanı da vermişti. Google Takvim’de ise toplantıları sınırlama gibi bir özellik söz konusu olmayacak.

Google tarafından paylaşılan ekran görüntüleri, bu panelin ne gibi bilgileri sağlayacağını gösteriyor. Bunlar arasında başı “zaman kırılımı” seçeneği çekiyor. Burada çalışma saatlerinin ne kadarının toplantılarla geçtiği ve bunların ne kadarının ikili ya da daha kalabalık toplantılar olduğu gösteriliyor.

Toplantılarda geçen sürenin haftadan haftaya değişimi, en yoğun günler, toplantıda geçen ortalama günlük süre gibi bilgiler de Google tarafından veriliyor. Katılımcı olarak gösterilmeyen toplantılardaki süre ise buna dahil edilmiyor. Şirket verilen bilgilerin kullanıcıların yöneticileri tarafından görülmediğini de vurguluyor.

Google Workspace Business Standard, Business Plus, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Plus ve Nonprofits abonelik paketlerinin kullanıcıları bu yeni Takvim özelliğinden faydalanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER