Teknoloji

Google Takvim’e işlenen etkinliklerin zamanını değiştirmek kolaylaşıyor

google takvimGoogle Takvim üzerine işlenen etkinliklerin zamanını değiştirmeyi kolaylaştıracak yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Söz konusu özellik sayesinde etkinliğin katılımcıları, başka bir uygulamaya ihtiyaç duymadan alternatif zamanlar önerebiliyor.

Etkinliğin organizatörü, söz konusu önerileri değerlendirip onaylama veya geri çevirme hakkını elinde bulunduruyor. Etkinliğin tüm katılımcılarının uygunluk durumları, takvimleri herkese açık olduğu takdirde, ekranda gösterilecek. Böylelikle herkesin takvimine uyan bir zaman dilimini bulmak kolaylaşacak.

Genelde etkinlik zamanlarının değişimi, e-posta veya kurumsal sohbet uygulamaları üzerinden tek bir kişi tarafından yapılıyor. Google bu yeni özelliği sayesinde Takvim kullanıcılarına gereksiz sohbetlerden kaçınma ve ofis etkileşimlerini doğrudan G Suite uygulamaları üzerinden gerçekleştirme imkanını veriyor.

Google tarafından yeni özelliğe ilişkin olarak yayınlanan blog yazısında, yeniden tarih belirleme özelliği sayesinde katılımcılar arasında daha iyi iletişimin sağlanacağı, toplantının teknik ayrıntıları üzerinde daha az zaman harcanacağı ve toplantı süreçlerinin daha üretken hâle geleceği belirtildi. Google Takvim kullanıcıları önerecekleri zaman diliminin yanına açıklama ekleyebilecek.

Google Takvim kullanıcıları bu yeni özelliğe 13 Ağustos tarihine kadar mobil cihazlar üzerinde erişemeyecek. Masaüstü kullanıcıları ise yeniden programlama özelliğinden şimdiden yararlanabiliyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER